Ana SayfaGüncelHantaş cinayeti: ATK, kurşunun hangi polisin silahından çıktığını tespit edemedi

Hantaş cinayeti: ATK, kurşunun hangi polisin silahından çıktığını tespit edemedi

HABER MERKEZİ – Diyarbakır’da polis tarafından vurularak öldürülen Recep Hantaş cinayetine işikin yürütülen soruşturma kapsamında Hantaş’ı öldüren kurşunun kime ait olduğunun tespiti için incelemelerde bulunan Adli Tıp Kurumu, kurşunun hangi polisin silahından çıktığını tespit edemedi.

Diyarbakır’ın Yenişehir ilçesinde bulunan Sümerpark civarında, 14 Nisan Pazar günü sabah saatlerinde 20 yaşındaki Recep Hantaş polisin silahından çıkan kurşunla yaşamını yitirmişti.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı’nca başlatılan soruşturma kapsamında “bilinçli taksirle ölüme neden olma” suçuyla tutuklanan polis K.B.’nin 24 Mayıs’ta serbest bırakıldığı ortaya çıkmıştı.

Başsavcılık’ın Hantaş’ın hangi polisin silahından çıkan kurşunla hayatını kaybettiğinin tespiti için olay anına ait görüntüleri analiz etmesini istediği Adli Tıp Kurumu (ATK), görüntü iyileştirme yöntemiyle hazırladığı raporunda Hantaş’ın hangi polisin silahından çıkan kurşunla öldürüldüğünü tespit edemedi.

Mezopotamya Ajansı’ndan Aydın Atay’ın haberine göre hazırlanan raporda, tüm atışların ‘uzak mesafe’ olarak tanımlanan 75-100 santimetre arası mesafeden yapıldığına yer verildi.

Olay yerinde bulunan polisleri 1’den 5’e kadar numaralandırarak, tasnif edip inceleyen ATK, görüntü analizlerinde polis K.B.’yi “5” olarak numaralandırdı.

Yine görüntülerde yer alan 3 numaralı polisin maktulün geliş istikametine, 4 numaralı polisin havaya, 1 numaralı polisin ise maktulün ayaklarına doğru ateş ettiği belirtildi.

ATK raporunda, K.B.’nin ise maktulün kaçış istikametinde bulunduğunu ve 8492’nci görüntü karesinde yere doğru, 8494’üncü karede ise maktulün ayaklarına ateş ettiği kaydedildi.

Ancak ATK raporunda Hantaş’ın en son net olarak görüldüğü karede, K.B. dışına olay yerinde bulunan dört polisin de ateş etmediği, silahlarının Hantaş’a doğru bir pozisyonda olmadığı vurgulandı.

“5 nolu polis memurunun maktule doğru, maktulün sağ arka tarafından nişan alır pozisyonda bulunduğu fakat maktulün vurulduğu anı gösterir görüntü karesinin net olmaması nedeniyle bu anda 5 nolu polis memuru tarafından atış yapılıp yapılmadığının tespit edilemedi…”
Previous post
Yüksekova'dan 'kardeş belediye' mesajı: Özgücümüzü biliyoruz ama destek de bekliyoruz
Next post
Cizre bodrumlarında eşini kaybeden Lütfiye Duymak'a 3 yıl hapis