Ana SayfaGüncelBarış için kadınlar: Birlikte güçlenelim

Barış için kadınlar: Birlikte güçlenelim

HABER MERKEZİ – Barış İçin Kadın Girişimi 6. Konferansı Sonuç Bildirgesi dün düzenlenen basın toplantısı ile açıklandı. Bildirgede, kadınların birlikte güçlenme ve dayanışma çağrısı yapıldı.

Barış İçin Kadın Girişimi’nin “Kadınlar Barışta Israrcı: ‘Olağanüstü’ Hayat Deneyimlerimiz Işığında Geleceğimizi Konuşuyoruz” çağrısıyla düzenlediği 6. Konferans Sonuç Bildirgesinde sokaklarda, kentlerde, yaylalarda kadınların birbirini yalnız bırakmaması gerektiği vurgulandı.

Ülkenin her yerinde kadınlar buluşacak

Ülkenin farklı noktalarına giderek kadın buluşmaları yapmanın planladığı bildiride; “Yalnızca savaşı yaşayan, ablukayı deneyimleyen Kürt şehirlerine değil, ülkenin farklı yerlerine ziyaret ve buralarda buluşmalarımızı artırmanın önemini konuştuk. Biz kadınların ortak hikayeleri bir kez dinlemeye başladığımızda gerçekten çok fazla. Bunun için bu ülkenin farklı köşelerinde her alanda faaliyet gösteren kadın gruplarını ziyaret etme, bulunduğumuz yerlerde güçlenerek barış buluşmaları organize etme, hikayelerimizi hem sokaklarda barış noktalarıyla hem de internette video ve yazılarla yaygınlaştırma ve süreklileştirmeyi amaç edindik.” ifadelerine yer verildi.

Uluslararası konferans yapılacak

Kadınlar yaptıkları açıklamada; “Bu koşullarda hikayelerimizi, deneyimlerimizi, yaşadıklarımızı yalnızca kendi yerellerimizde değil, uluslararası şekilde paylaşmamız gerektiğini anladık.”diyen kadınlar, “Aslında dünyanın yeni baştan kurgulandığı bu süreçte kadınlar olarak uluslararası bir konferans yapmayı, uluslararası bağlantılarımızı güçlendirmeyi de konuştuk. Medyanın bu denli saldırı altında olduğu bir zamanda kendi mecralarımızı yaratma, genişletme, sözümüzü yaygınlaştıracak alanlar üretmeyi önümüze bir hedef olarak koyduk. Sessizleşmeyi kabul etmek yerine sözümüzün farklı alanlarda, farklı şekillerde yayılımını sağlayabilmeyi umuyoruz.” dedi.

“Sokaklarda, kentlerde buluşmak üzere”

25 Kasım Kadına yönelik Şiddete Karşı Mücadele ve Uluslararası Dayanışma Günü’nün de yaklaştığı belirtilen açıklamada şu ifadelere yer verildi; “Bu zamanda kadınlar olarak savaşa karşı mücadelemizin bizzat kendi gündelik hayatlarımızın dönüşümüne karşı, gündelik olarak bizi sindirmeye çalışan şiddet ve nefrete karşı bir mücadele olduğunu bir kez daha, somut olarak anladığımız konferansımızdan güçlenerek ayrılıyoruz. Yalnızlaşmayacağımıza, birbirimizi yalnız bırakmayacağımıza güvenerek ve önümüze birçok hedef koyarak ayrılıyoruz. Sokaklarımızda, kentlerimizde, yaylalarımızda, medyada, evlerimizde – kısacası her yerde buluşmak üzere…”