Ana SayfaGüncelYeryüzüne Özgürlük, ‘tecavüze karşı topyekün direniş’ başlatıyor

Yeryüzüne Özgürlük, ‘tecavüze karşı topyekün direniş’ başlatıyor

HABER MERKEZİ – Yeryüzüne Özgürlük isimli aktivist grup “insan ve hayvana yönelik tecavüzler meşrulaştırılamaz” şiarı ile bir dizi eylem ve etkinlik düzenleyecek. Etkinlikte bu akşam pankart ve döviz yazımı atölyesi ile başlıyor.

Yeryüzüne Özgürlük adlı aktivist grubu cinsel saldırılara dikkat çekmek ve bunlara karşı mücadeleyi yükseltmek için bir dizi etkinlik ve eylem düzenlemeye başlıyor.

Aktisivistler ilk etkinliklerini 30 Kasım Çarşamba akşamı saat 20.30’da Beyoğlu’nda “Tecavüz Kültürüne Karşı Döviz & Pankart Atölyesi”nde gerçekleştirecek.

“Erkek egemen zihniyet, kadınlarda rıza aramadığı gibi, hayvanları da kendine mal ediyor, işkence ediyor, tecavüz ediyor, öldürüyor” diyen aktivistler, etkinliklerine 2 Aralık Cuma akşamı film gösterimi ve sunum ile devam edecek.

3 Aralık akşamı Kadıköy’de saat 19.00’da Boğa Heykeli’nde basın açıklaması yapılacak.

Aktivistler tarafından basına gönderilen çağrı metni şöyle:

Tecavüz ve şiddete sistemli bir şekilde maruz kalan hayvanların haklarının en az insanların hakları kadar meydanlarda yer bulmasını arzuluyoruz. Tecavüz kültürünün topyekün inşasını, insan-hayvan el ele topyekün devireceğimize inanıyoruz. Hayvan tecavüzcülerine iyi hal indirimi isteyen, 12 yaşındaki çocuğun cinsel ve psikolojik istismara rızası olabileceğini tartışan devleti hazmetmiyoruz. Devlet kurumunun cinsel istismarı aklama girişimlerini tanımıyoruz.

Hayvana, insana ve doğaya yönelik asimile politikalarını reddediyoruz. Hayvanların şu an için bedenleri hakkında verilen kararlara ses çıkaramayacağını düşündüğümüzden, bir hayvanın çıkaramayacağı ses olmaya, sokağa çıkmaya, açık çağrımızdır. İki yüzlü, erkek egemen, türcü zihniyeti bir kez daha lanetlemek için tüm dostları basın açıklamasına katılmaya ve dayanışmaya çağırıyoruz. Tüm tecavüzlere karşı direniş; insana, hayvana, yeryüzüne özgürlük!