Ana SayfaGüncel9 ilde HDP yöneticilerine gözaltı operasyonu: 200’ün üzerinde gözaltı

9 ilde HDP yöneticilerine gözaltı operasyonu: 200’ün üzerinde gözaltı

HABER MERKEZİ – 9 ilde HDP ile DBP il ve ilçe yöneticilerine yönelik gerçekleştirilen operasyonlarda 200’ü aşkın kişi gözaltına alındı. HDP İstanbul il binasına baskın yapan ve duvara Türk bayrağı çizerek “Geldik yoktunuz” yazan polis binadaki tüm odaları dağıttı.

İstanbul, Ankara ve Adana başta olmak üzere 9 ilde Halkların Demokratik Partisi (HDP) ile Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) il ve ilçe yöneticilerine yönelik gözaltı operasyonu başlatıldı.

İstanbul

İstanbul’da HDP ilçe başkan ve yöneticileri ile il yöneticilerinin evleri basıldı. Yapılan baskınlar sırasında aralarında HDP İl eş başkanları Aysel Güzel ve Doğan Erbaş ile Esenyurt, Güngören, Üsküdar, Avcılar’ın da bulunduğu birçok ilçenin eş başkanın da aralarında bulunduğu 20’ye yakın HDP’li yönetici gözaltına alındı.

Ev baskınları ile eş zamanlı olarak HDP İstanbul il ve çok sayıda ilçe binasına da baskın yapıldı. İl ve ilçe binalarına HDP yöneticilerini bilgilendirmeden giren polis HDP il binasında yaptığı baskında Türk bayrağı çizerek “Geldik yoktunuz” yazdı.

Adana

Adana’da yapılan ev baskınlarında ise polis, HDP İl Eş Başkanları Hüseyin Beyaz ve Gülseren Tural, ilçe eş başkanları ve Adana Barosu Cezaevi Komisyonu Başkanı avukat Tugay Bek’in de aralarında bulunduğu 25’i aşkın kişiyi gözaltına aldı. Sağlık kontrolünden geçirilenler Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü.

Ankara

Ankara’da da sabah saatlerinde birçok HDP yöneticisinin evine polis baskını düzenlendi. Aralarında HDP Ankara İl Başkanı İbrahim Binici, gazeteci Kenan Kırkkaya ve Mamak ilçe eş başkanı ile bazı il ve ilçe yöneticilerinin de bulunduğu 17 kişi gözaltına alındı.

İzmir

İzmir’de HDP’lilere yönelik yapılan operasyonda şu ana kadar 10 ismin gözaltına alındığı öğrenildi. Gözaltına alınanlar arasında Bayraklı, Buca, Menemen ile Konak ilçe örgütleri eş başkanları ve yöneticileri de bulunuyor.

Manisa

Manisa’da ise HDP Manisa İl Eş Başkanı Ahmet Ertaş ile HDP Salihli ilçe eş başkanının da aralarında bulunduğu 5 kişi gözaltına alındı.

Mersin

Mersin’de de HDP’lilere yönelik gözaltı operasyonunda  aralarında il ve ilçe yöneticilerinin de olduğu 51 kişi gözaltına alındı.

Akdeniz Belediyesi Eş Başkanı gözaltına alındı

Hakkında gözaltı kararı bulunan Mersin’in Akdeniz Belediyesi Eş Başkanı Yüksel Mutlu, Diyarbakır’da gözaltına alındı.

Sabah saatlerinde diğer eş başkan Fazıl Türk ve diğer 51 kişinin evine baskın düzenlenen adresler arasında bulunan Mutlu, evinde bulunamamıştı.

Mutlu’nun Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldüğü belirtildi.

Urfa

Urfa kent merkezinde ve ilçelerinde, polisin sabaha karşı düzenlediği ev baskınlarında HDP ve DBP yöneticileri ile belediye çalışanlarının da aralarında bulunduğu 58 kişi gözaltına alındı.

Polisin baskın yaptığı parti binalarında ve evlerde gözaltı işlemleri devam ediyor.

Hakkari

HDP yöneticilerine yönelik Hakkari’de de gözaltı operasyonu yapıldı. Operasyonda HDP Hakkari İl Eş Başkanı Evin Konur ve DBP eski il Eş Başkanı Zübeyde Bor evlerine yapılan baskınla gözaltına alındı. Gözaltına alınan her iki isim sorgulanmak üzere emniyete götürüldü.

Antep

Antep’de de HDP ve DBP’ye yapılan operasyonda çok sayıda kişi gözaltına alındı. Gözaltı sayısına ilişkin kesin bir bilgi öğrenilemedi.

İçişleri Bakanlığı: 235 kişi gözaltına alındı

İçişleri Bakanlığı, birçok kentte HDP ve DBP’ye yönelik gerçekleşen operasyonlara ilişkin açıklama yaptı.

Açıklamada, operasyonların 11 kenti kapsadığı belirtilerek, şu ana kadar 235 kişinin gözaltına alındığı duyuruldu.

Bakanlık, operasyonların “örgüt adına faaliyetlerde bulunmak” ve “sosyal medya üzerinden örgütü propagandası yapmak” gerekçesiyle yapıldığını açıkladı.

HDP Sözcüsü: 237’nin üzerinde gözaltı var

HDP Sözcüsü Ayhan Bilgen ise bu sabah yapılan operasyonlarda 237’nin üzerinde partilinin gözaltına alındığını kaydetti.

Bilgen, 22 Temmuz 2015’ten bu yana HDP üyesi 7 bin 432 kişi gözaltına alındığını, 2 bin 345 kişinin de tutuklandığını söyledi.