Ana SayfaGüncelMozart’ın hayatı ilk kez bale eseriyle sahnelenecek

Mozart’ın hayatı ilk kez bale eseriyle sahnelenecek

HABER MERKEZİ – Müzik tarihinin en önemli isimlerinden ünlü besteci Mozart’ın hayatı bale eseriyle sahneye taşınıyor. 

Müzik dünyasının dehalarından arasında gösterilen besteci Wolfrang Amadeus Mozart’ın hayatı Ankara Devlet Opera ve Balesi tarafından sahneye konuluyor.

29 Aralık’ta dünya prömiyerini yapacak olan “Amadeus” isimli bale gösterisi Mozart’ın 1791’de henüz 35 yaşındayken sona eren hayatından kesitler sunuyor.

Mozart’ı Burak Kayıhan, İlhan Durgut ve Kadir Okurer, eşi Constance’yi Özge Başaran, Sultan Menteşe ve Güleycan Kocabey’in canlandıracağı eserde, ömrü boyunca Mozart’a kıskançlık derecesinde büyük bir hayranlık besleyen İtalyan besteci Antonio Salieri rolünde ise Eren Keleş, İlhan Durgut ve Berkay Saraçoğlu yer alacak.

Naci Özgüç’ün orkestra şefliği, Nugzar Magalashvili’nin koreografisi, Medeia Magalashvili librettosuyla (eser metni) sahnelenecek eserin, kostümleri ve dekoru İsmail Dede’ye, ışık düzeni ise Fuat Gök’e ait.

Eserin koreografisine imza atan Gürcü sanatçı Nugzar Magalashvili, Mozart’ın baleyle buluşmasının çıkış noktasının, ünlü bestecinin müziğinin, insanların ruhunu iyileştireceğine inanması olduğunu söyledi.

Balede Mozart’ın hayatını anlatan böyle bir eserin daha önce hazırlanmadığını vurgulayan Magalashvili, “Bu eser bir ilk. Türkiye’de hazırlandı ve eserin dünya prömiyerini Ankara’da yapacağız” dedi.