Ana SayfaGüncel‘Adalet Yürüyüşü’nde 21. gün: ‘Adalet siyasetin emrine verilemez’

‘Adalet Yürüyüşü’nde 21. gün: ‘Adalet siyasetin emrine verilemez’

KOCAELİ – CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu öncülüğünde devam eden ‘Adalet Yürüyüşü’ 21’inci gününe girdi. Kocaeli’nin Körfez ilçesinde basın açıklaması düzenleyen Kılıçdaroğlu “Adaleti siyasetin emrine verirseniz, Türkiye’nin başı beladan kurtulmaz” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu’nun tutuklanmasının ardından Ankara’dan başlayan ve İstanbul’a kadar sürecek ‘Adalet Yürüyüşü’ 21’inci günde devam ediyor.

Yürüyüş kortejinin İstanbul’a olan uzaklığı dün 65 kilometreye inmişti.

Kocaeli’nin Körfez ilçesinde mola veren yürüyüşçüler, sabah 09.00’da yürüyüşün 65 kilometrelik etabı için Kılıçdaroğlu öncülüğünde yürüyüşün startını verdi.

Yürüyüş öncesi basın açıklaması düzenleyen Kılıçdaroğlu, 5 Temmuz 1993 yılında Başbağlar köyünde yaşamını yitiren 33 kişiyi andı.

Adalet için yola çıktıklarını dile getiren Kılıçdaroğlu, Hakim ve Savcılar Kurulu (HSK) seçimlerini hatırlatarak “Adaletin ne kadar önemli olduğunu bütün vatandaşlarımıza anlatmak istedik. Hakimler ve Savcılar Kurulu seçildi, yeni göreve başladılar. 6 günlük görev süresi içerisinde bir kararname ile 780 hakim ve savcının görev yerini değiştirdiler. Siyasi otoritenin beklentilerine uygun yeni hakim ve savcılar göreve başlasın diye” dedi.

Hükümetin kendi adalet anlayışını dayattığını kaydeden Kılıçdaroğlu sözlerini şöyle sürdürdü:

Adaleti, siyasetin emrine verirseniz, Türkiye’nin başı beladan kurtulmaz, demokrasi olmaz, insan hakları ihlalleri olur. Herkesin bunları bilmesi lazım. Kendi adalet anlayışını dayatmak değil, evrensel adalet anlayışını hep birlikte kabul etmemiz lazım.

‘Zaman zaman kilo verdin mi’ diyorlar. Kemerde bir ilik kazandım. 5 kilo vermem söz konusu değil.

Yürüyüş korteji Kılıçdaroğlu’nun açıklamasının ardından ‘Hak, hukuk, adalet’ sloganları ile yürüyüşün 21’inci gününün ilk etabına başladı.

Yürüyüşte 18 kilometre yol kat edilmesi bekleniyor.