Ana SayfaGüncelHDP’den ‘ortak mücadele’ çağrısı hazırlığı

HDP’den ‘ortak mücadele’ çağrısı hazırlığı

ANKARA –  Eş genel başkanları, milletvekilleri ve yüzlerce yöneticisi tutuklu bulunan HDP, ‘ortak mücadele’ çağrısı yapmaya hazırlanıyor. 20 Temmuz’da Abbasağa Parkı’nda açıklanacak deklerasyon ile HDP’nin eylem takvimini de netleştirmesi bekleniyor.

7 Haziran 2015 seçimlerinden beri yöneticileri, 4 Kasım 2016 tarihinden bu yana ise eş genel başkanları ve milletvekilleri gözaltına alınan, tutuklanan Halkların Demokratik Partisi (HDP), yarın saat 17.00’de İstanbul Beşiktaş’taki Abbasağa Parkı’nda düzenleyeceği basın açıklaması ile “ortak mücadele” çağrısı yapacak.

Türkiye’de yeniden çatışmalı sürece kapı açtığı çeşitli kesimlerce belirtilen Suruç Katliamı’nın yıl dönümünde düzenlenecek basın açıklaması ile HDP’nin “adalet, özgürlük ve bir barışın inşası” için yürüteceği mücadelenin yol haritasını da ortaya koyması bekleniyor.

Abbasağa Parkı’nda düzenlenecek açıklamaya HDP Eş Genel Başkanı Serpil Kemalbay, Parti Sözcüsü Osman Baydemir, Kadın Meclisi Sözcüsü Dilan Dirayet Taşdemir, PM ve MYK üyeleri ile milletvekilleri katılacak.

HDP’nin 9 maddeden oluşan deklerasyonu açıklamasının ardından halk toplantıları ve mitingler düzenlemesi de bekleniyor.