Ana SayfaGüncelKılıçdaroğlu’nu ‘tutuklama’ tartışması: Erdoğan bu kez ‘Gündemimde yok’ dedi

Kılıçdaroğlu’nu ‘tutuklama’ tartışması: Erdoğan bu kez ‘Gündemimde yok’ dedi

HABER MERKEZİ – AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP lideri Kılıçdaroğlu ile ilgili ‘tutuklama’ tartışması için yeni bir açıklama yaptı. Daha önce Kılıçdaroğlu’na yönelik ‘Yargı yarın sizi de bir yere çağırırsa şaşmayın’ mesajı veren ve tutuklu CHP’li vekil Berberoğlu’nu işaret ederek “Eğer yakında bu içeride olan zatla alakalı Kılıçdaroğlu’nun bağlantısı çıkarsa şaşmayın” diyen Erdoğan, bu kez “Kendini gündemde tutabilmek için buna benzer şeyler üretiyor. Benim gündemimde böyle bir şey yok” açıklamasında bulundu.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ürdün’e yapacağı ziyaret öncesi Atatürk Havalimanı’nda gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Tutuklanabileceği iddialarına dair CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun ‘Her şeye hazırlıklıyım’ sözlerine değinen Erdoğan, şunları söyledi:

Ben bunları değerlendirmeye haiz bir ifade olarak görmüyorum. Kılıçdaroğlu doğmamış çocuğa don biçiyor. Yargıdan böyle bir şey geldi mi? Kendini gündemde tutabilmek için buna benzer şeyler üretiyor. Benim gündemimde böyle bir şey yok.

 

Erdoğan Kılıçdaroğlu için ne demişti?

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Antalya’da düzenlenen İl Danışma Toplantısı’nda yaptığı konuşmada, CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu’nun ‘MİT TIR’ları Davası’nda tutuklanmasına değinip, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nu kastederek “Ülkesinin aleyhine işlediği bir suçtan dolayı cezaevinde bulunan milletvekiliyle ilgili konunun, kendisine kadar ulaşmasından endişe ettiği için şimdiden ön almaya, suyu bulandırmaya çalışıyor. Eğer yakında bu içeride olan zatla alakalı Kılıçdaroğlu’nun bağlantısı çıkarsa şaşmayın” demişti.

Ayrıca Erdoğan, ‘Adalet Yürüyüşü’ üzerinden de CHP liderine “Yargı yarın sizi de bir yere çağırırsa şaşmayın. Bizim birliğimiz çok önemli. Böyle Ramazan ayı içerisinde milleti sokağa dökmek, böyle bir işe başlamak doğru değil” mesajını vermişti.

Erdoğan’ın açıklamalarının ardından, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nun gözaltına alınabileceği ve tutuklanabileceği yönünde iddialar gündemde uzun süre tartışılmıştı.

Son olarak tutuklanabileceği iddialarını değerlendiren Kılıçdaroğlu, Hürriyet Daily News’e yaptığı açıklamada “Her şeye hazırlıklıyım” demişti.

‘Aksakallı görevini devam ettirecek’

Ayrıca bugünkü konuşmasında Özel Kuvvetler Komutanı iken Gelibolu 2. Kolordu Komutanlığı’na atanan Korgeneral Zekai Aksakallı’nın durumuna ilişkin de değerlendirmelerde bulunan Erdoğan, şunları dile getirdi:

Askerlikte kırgınlık kavramı gibi bir kavram olmaz. Nerede bir görev verilirse asker gider görevini yapar. Şu anda zaten Zekai Aksakallı’nın Özel Kuvvetler’deki görev süresi de doldu. Bu yaklaşan YAŞ toplantılarında da değerlendirmeler neticesinde 2. Kolordu’ya atanması ile alakalı ilgili birimler teklifi getirmiş vaziyetteler. Bundan sonraki süreçte orada bu görevini devam ettirecek.

Zekai Aksakallı’nın 2. Kolordu Komutanlığı’na atanmasının ardından ‘istifa ettiği’ iddiaları gündeme gelmişti.