Ana SayfaGüncel‘Yavaş yürümek kalp rahatsızlığından ölme riskini iki kat arttırıyor’

‘Yavaş yürümek kalp rahatsızlığından ölme riskini iki kat arttırıyor’

HABER MERKEZİ – Britanyalı bilim insanları, dört yüz binden fazla insandan altı yıl boyunca elde ettikleri veriler sonucu ‘yavaş yürüyen insanların kalp rahatsızlıklarından ölme olasılığının, hızlı yürüyenlere göre iki kat daha fazla olduğunu’ açıkladı.

Britanya’daki Leicester Üniversitesi’nden araştırmacılar, ‘yavaş yürüyenlerin hızlı yürüyenlere göre kalp rahatsızlıklarından ölme olasılıklarının iki kat daha fazla olduğunu’ ortaya koydu.

420 bin 727 insanla ilgili altı yıl boyunca veri toplayan araştırmacılar; vücut kütle indeksi, sigara içme alışkanlığı, diyet gibi değişkenleri de hesaba katmalarına rağmen özellikle yetişkin kadın ve erkeklerde “yavaş yürümenin kalp rahatsızlıklarından ölme oranını arttırdığını” doğruladı.

Elde edilen sonuçlara göre yavaş yürüyenler, genelde yüksek kan basıncı, obezite ve yüksek kolestrol sebepleriyle oluşan kalp rahatsızlıklarından ölmeye 1.8 ile 2.4 oranları arasında ‘daha’ yatkınlar.

‘Yürüme alışkanlıkları kalp rahatsızlığından gerçekleşen ölümler ile ilişkili’

Independent’ın haberine göre araştırmayı yürüten bilim insanlarından Profesör Tom Yates, “Yürüme alışkanlıklarının kalp rahatsızlıkları dolayısıyla gerçekleşen ölümler ile ilişkili olduğu ortaya çıktı” dedi.

Aynı zamanda yavaş yürümenin kanserle olan ilişkisini de inceleyen bilim insanları bu konuda ise bir ilişkiye rastlanmadığını kaydetti.


Karınca Dış Haberler