Ana SayfaÇalışma Yaşamı180 gündür açlık grevinde: Mahir Kılıç’tan CHP’ye çağrı

180 gündür açlık grevinde: Mahir Kılıç’tan CHP’ye çağrı

HABER MERKEZİ – İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin işten çıkardığı işçilerden Mahir Kılıç, işe iade talebiyle başlattığı açlık grevi eyleminin 180’inci gününde. Kılıç, CHP’den sorunun çözülmesi için adım atmasını istedi.

Cumhuriyet Halk Partili (CHP) İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne kadro davası açtığı için çeşitli gerekçelerle işten çıkarılan 258 işçiden biri olan Mahir Kılıç, 13 Kasım 2017 tarihinde işe geri dönme talebiyle başlattığı açlık grevi eyleminin 180’inci gününde.

Eylemine belediye binası önünde başlayan Kılıç, son zamanlarda sağlık durumunun kritikleşmesi nedeniyle alana gidemiyor.

Sağlık durumu kritik bir noktaya gelen Kılıç’ın doktorları, vücudunun enfeksiyona açık bir hale geldiğinin altını çiziyor.

Artı Gerçek’ten Nalin Öztekin’e konuşan Kılıç, oldukça çabuk yorulduğunu ve unutkanlıklarının arttığını belirtse de şöyle konuşuyor:

“Şu an hiç sağlığımı düşünecek durumum yok, sağlığımdan öte onurum var. Çünkü en başta da söylemiştim iftiraya uğrayarak işimden atıldım.”

CHP’ye çağrı

CHP’nin sorunu çözmek için adım atmasını da isteyen Mahir Kılıç, “Hak, hukuk, adalet söyleminde inandırıcı olmak istiyorsanız önce kendi belediyelerinizdeki haksızlık ve hukuksuzluğu gidermelisiniz” diyor.

İşten çıkarıldığı süreçte CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun ‘Adalat Yürüyüşü’ başlattığını hatırlatan Kılıç, bu durumu ise ‘samimiyetsizlik’ olarak nitelendiriyor.