Ana SayfaGüncelGibbons ve Górecki imzalı bir senfonik albüm: “Symphony of Sorrowful Things”

Gibbons ve Górecki imzalı bir senfonik albüm: “Symphony of Sorrowful Things”

HABER MERKEZİ – Portishead’in solisti Beth Gibbons ile Polonya’nın en büyük bestecileri arasında görülen Henryk Górecki imzalı “Symphony of Sorrowful Things” yayında.

İsmini Bristol’ın bir sahil kasabasından alan trip-hop grubu Portishead’in solisti Beth Gibbons, bu sefer nefis bir senfonik albümle karşımızda.

“Symphony No. 3” ya da “Symphony of Sorrowful Things” isimli senfonide Gibbons’ın eşlik ettiği isimler ise orkestra şefi Kryzsztof Penderecki ve Polonya’nın en büyük bestecilerinden Henryk Górecki.

Albüm, 1976’da Górecki tarafından bestelenen “Symphony of Sorrowful Songs” isimli senfoninin, Gibbons’ın katılımı ve Penderecki’nin orkestra şefliğinde yorumlandığı Varşova’daki National Opera Grand Theater’da gerçekleşen 2014 tarihli canlı kayıttan oluşuyor.

Hem albüm hem de konser filmi olarak yayınlanan performansın filmi Polonya Ulusal Görsel-İşitsel Enstitüsü tarafından hazırlandı ve yönetmenliği Michał Merczynski tarafından yapıldı.

Bir savaş hikayesi

“Symphony of Sorrowful Things”, üç ayrı perdeden oluşan 49 dakikalık bir eser.

Senfoninin ana teması ise aile bağları ve savaşın ayırdığı ailelerin hikayeleri.

Birinci ve üçüncü perde çocuğunu 2. Dünya Savaşı sırasında kaybeden bir annenin bitmeyen arayışı anlatılırken, ikinci perde ise ailesini kaybeden bir çocuğun gözünden onlara kavuşma çabasını konu alıyor.

Dinleyici üzerinde derinlemesine bir etki bırakan Gibbons’ın sesi ve Pederecki’nin müziğinden bir kesite aşağıdaki bağlantılardan ulaşabilirsiniz.