Ana SayfaManşetŞule Çet için adalet çağrısı: ‘Kadınları değil suçluyu sorgula’

Şule Çet için adalet çağrısı: ‘Kadınları değil suçluyu sorgula’

HABER MERKEZİ – Otopsi raporunun ardından cinsel saldırıya maruz bırakıldığı ortaya çıkan Şule Çet’in şüpheli ölümüne ilişkin süren davaya işaret eden kadınlar, hazırladıkları video ile duruşmaya katılım çağrısı yaptı.

Ankara’da üniversite öğrencisi olan 23 yaşındaki Şule Çet’in, 29 Mayıs’ta eskiden yanında çalıştığı Çağatay Aksu’nun ofisinin olduğu plazanın 20. katından aşağıya atlayarak intihar ettiği iddia edilmiş ancak cinsel saldırıya uğradığı ve ölümünün şüpheli olduğu ortaya çıkmıştı.

Çet’in ölümüne ilişkin hazırlanan iddianame Ankara 31’inci Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilmiş, iki sanık hakkında dava açılmıştı.

6 Şubat 2019’da hakim karşısına çıkan sanıkların yargılandığı duruşma 15 Mayıs’a ertelenmişti.


Şule Çet Davası: Sanıkların tutukluluk halinin devamına karar verildi


Şule Çet’in arkadaşları, 15 Mayıs’taki duruşmaya dikkat çekmek için bir video hazırladı.

Yapılan duruşmada sanıkların değil adeta Şule’nin ‘yargılandığına’ dikkat çeken kadınlar, “Deliller yok edildi, tecavüz ve cinayet ört pas edildi. Sosyal medya ve haber kanallarında Şule’nin içki içmesine vurgu yapılarak tecavüz meşrulaştırıldı” dedi.

Kadınların Şule için adalet istedikleri videoda ayrıca şu ifadelere yer verildi:

“Taciz edildiğimde, tecavüze uğradığımda, öldürüldüğümde, saati değil bekaretimi değil neden orada olduğumu değil ne içtiğimi değil, evime kimi aldığımı değil, beni değil suçluyu sorgula.”

Ne olmuştu?

Şule Çet’in hayatını kaybetmesine ilişkin başlatılan soruşturma kapsamında sanıklar Berk Akand ve Çağatay Aksu Haziran ayında gözaltına alınmış, ancak daha sonra serbest bırakılmışlardı.

Sanıkların serbest bırakılması üzerine Çet’in şüpheli ölümünün aydınlatılması için kampanyalar başlatılmış ve protesto gösterileri düzenlenmişti. Ardından da her iki sanık Temmuz ayında yeniden tutuklanmıştı.

Hazırlanan iddianameye göre sanıklar Çağatay Aksu ve Berk Akand’ın ‘kasten öldürme’, ‘cinsel saldırı’ ve ‘hürriyetten yoksun bırakma’ suçlarından ağırlaştırılmış müebbet ve 39’ar yıla kadar hapisle cezalandırılmaları isteniyor.