Ana SayfaGüncelDemirtaş davası başladı: Mahkeme AİHM kararı yokmuş gibi davrandı

Demirtaş davası başladı: Mahkeme AİHM kararı yokmuş gibi davrandı

HABER MERKEZİ – AİHM’in HDP’li Selahattin Demirtaş hakkında, “Derhal serbest bırakılsın” kararı verdiği davanın duruşmasında mahkeme başkanı bu hüküm yokmuş gibi davrandı. Avukatlar mahkemenin tutumuna itiraz etti.

Eski Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş hakkında açılan ana dava Sincan Cezaevi Kampüsü’ndeki Ankara 19’uncu Ağır Ceza Mahkemesi’nde başladı.

Demirtaş tutuksuz yargılandığı davaya tutuklu bulunduğu Edirne F Tipi Kapalı Cezaevi’nden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile bağlandı.

Avukatların hazır bulunduğu duruşmayı HDP milletvekilleri Serpil Kemalbay, Saruhan Oluç, Kemal Pekgöz, Hüseyin Kaçmaz, Züleyha Gülüm, Mahmut Toğrul, HDP PM Üyesi Doğan Erbaş ve parti yöneticileri ile basın mensupları izledi.

‘AİHM kararını zapta geçirin’ talebi

Kimlik tespitinin ardından başlayan duruşmada mahkeme başkanı, dava konusu fezlekeleri uzun uzun okudu.

Bunun üzerine söz alan Demirtaş’ın avukatı Mahsuni Karaman, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) Büyük Dairesi’nin 22 Aralık 2020’de Demirtaş hakkında verdiği, “Derhal serbest bırakılsın” kararını hatırlattı.

Karaman, “Uzun uzun Van, Ankara’nın dosyalarını okuyorsunuz. AİHM’in kararı yokmuş gibi davranıyorsunuz. AİHM kararını dikkate almadan duruşmaya devam edeceğiniz anlaşılıyor. Ben sizden AİHM’in kararını da zapta geçirmenizi beklerdim, ama siz fezlekeleri okuyorsunuz hiçbir şey olmamış gibi” diye itiraz etti.

“Taleplerinizi daha sonra iletirsiniz” diyen mahkeme başkanı ise fezlekeleri okumaya devam etti.

Duruşma mahkeme başkanının dosyaya gelen evrakları okumasıyla devam ediyor.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Hendek’teki iş cinayeti davası kaldığı yerden devam ediyor
Sonraki Haber
Mevcut en güncel haber.