Ana SayfaDünyaBiden çekilme kararını savundu: Hedeflediğimizi başardık

Biden çekilme kararını savundu: Hedeflediğimizi başardık

HABER MERKEZİ – Afganistan’dan çekilme kararını savunan ABD Başkanı Biden, “Afganistan’a El Kaide’nin orayı üs olarak kullanmamasını garanti etmek için gittik ve bunu başardık” dedi.

ABD Başkanı Joe Biden, ABD’nin Afganistan’dan çekilme kararı, Taliban’ın yönetimi ele geçirmesi ve yaşanan olaylarla ilgili ilk kez konuştu.

Biden, Afganistan’dan çekilme kararının doğru olduğunu savunurken “Afganistan’daki görevimiz hiçbir zaman ulus inşa etmek değildi. Kararımın arkasında duruyorum. Afgan liderleri kaçtı, ordu savaşmayı denemedi bile. Amerikan güçleri, Afgan ordusunun mücadele etmeyi reddettiği bir savaşta çarpışıp ölmemeli” dedi.

Başkan Biden, tahliye operasyonuna müdahale etmesi ya da ABD askerlerine saldırması durumunda sert ve hızlı karşılık vereceklerini Taliban’a ilettiklerini söyledi

Büyükelçiliklerinin güvenli bir şekilde kapatıp diplomatları tahliye ettiklerini söyleyen Biden, ilerleyen günlerde ‘tahliye edilmesi gereken’ Afganistan vatandaşlarına yardım edileceğini söyledi.

ABD Başkanı, “Diğer ülkelerde yaptığımız gibi şiddetin devamını önlemek için diplomasi yoluyla baskı yapacağız” şeklinde konuştu.




Önceki Haber
Türkiye, Kabil Havalimanı'nı koruma planını iptal etti
Sonraki Haber
Mevcut en güncel haber.