Ana SayfaGüncelBilim Kurulu toplanıyor: Gündemde aşılanma çalışmaları var

Bilim Kurulu toplanıyor: Gündemde aşılanma çalışmaları var

HABER MERKEZİ – Covid-19 salgınının seyrini değerlendirmek üzere Bilim Kurulu bugün Sağlık Bakanı Fahrettin Koca başkanlığında toplanacak.

Bugün saat 16.30’da Bilim Kurulu toplantısı yapılacak. Toplantıdan sonra yazılı açıklama yapılacak.

Toplantıda salgındaki son durum değerlendirilecek. Son dönemde artan vaka sayıları masadaki konular arasında yer alıyor.

Bilim Kurulu’nun gündeminde aşılama çalışmaları ve kurban bayramı sonrasında artan vakalar ile ilgili durum değerlendirilmesi yapılacak.

Türkiye’de aşılanma 

Sağlık Bakanlığı’nın verilerine göre, 18 yaş üstü nüfusta birinci doz aşı uygulananların oranı yüzde 66,42, ikinci doz aşı uygulananların oranı yüzde 44,67 olarak kayda geçti.

Türkiye’de bugüne kadar yapılan aşı miktarı, 41 milyon 225 bin 91’i birinci doz, 27 milyon 725 bin 135’i ikinci doz, 5 milyon 117 bin 285’i üçüncü doz olmak üzere 74 milyon 67 bin 511’e yükseldi.

Ülke genelinde, en az bir doz aşılananların oranı Bilecik’te yüzde 75 oldu ve bu ilin rengi haritada sarıdan maviye döndü. Yüzde 75’i geçen iller ise Muğla, Çanakkale, Kırklareli, Edirne, Balıkesir, Amasya, Eskişehir, Aydın, Tekirdağ ve İzmir olarak sıralanıyor.

En az bir doz aşısını yaptıranların oranının en düşük olduğu iller ise Şanlıurfa, Mardin, Bitlis, Muş, Diyarbakır, Siirt, Batman, Bingöl, Gümüşhane, Iğdır, Ağrı ve Bayburt olarak kayda geçti.

Aşılama çağrıları

Sağlık Bakanlığı dahil, birçok sağlık meslek örgütü, artan vaka ve ölüm sayılarına dikkat çekerek, ”Aşı olun” çağrısında bulunuyor.

Kürt illerindeki aşılama oranlarının düşüklüğü bölgede bulunan sağlık meslek örgütleri tarafından seferberlik ilan etmesine sebep oldu. Bölgede aşılanma oranlarının yükseltilmesi hedefleniyor.




Önceki Haber
HezKurd: Kürtçe dili üzerindeki baskılar son bulsun!
Sonraki Haber
Mevcut en güncel haber.