Ana SayfaGüncelDelta varyantı hastaneye yatma riskini iki kat artırıyor

Delta varyantı hastaneye yatma riskini iki kat artırıyor

HABER MERKEZİ – İngiltere’de yapılan araştırmaya göre, aşısız kişilerin Delta varyantına yakalandıktan sonra hastaneye yatma oranı iki kat daha yüksek.

İngiltere’de yapılan bir araştırma, Corona virüsünün Delta varyantına yakalanan kişilerin hastaneye yatma riskinin Alpha varyantına kıyasla iki kat daha fazla olduğunu ortaya koydu.

Araştırmacılar, ülkede şu an hâkim virüs türü olan Delta’dan korunmak için iki doz aşı yaptırmanın önemini vurguladı.

Prestijli tıp dergisi Lancet’te yayımlanan araştırma, İngiltere Sağlık Bakanlığı’na bağlı İngiliz Kamu Sağlığı Birimi (PHE) tarafından yapıldı.

Araştırmada, ülkede hem Alpha hem Delta varyantlarının dolaşımda olduğu mart ile mayıs ayları arasında Covid’e yakalanan 43 bin 338 kişinin verileri incelendi.

Çoğu vaka aşısızlarda

Bu vakaların büyük çoğunluğunun o tarihlerde henüz aşılanmamış kişiler olduğu belirtilirken, iki varyant arasında hastanede yatarak tedavi görme oranları karşılaştırıldı.

Buna göre, Delta’ya yakalananların hastaneye arasında hastaneye yatma oranları, Alpha’ya yakalananlara kıyasla iki kat yüksek çıktı.

Uzmanlar, aşıların ağır hastalıktan korumakta etkili olduğuna dikkat çekti. PHE’den Dr. Gavin Dabrera BBC’ye yaptığı açıklamada, “Aşıların Delta’ya karşı harika bir koruma sağladığını biliyoruz ve bu varyant İngiltere’deki Covid vakalarının yüzde 99’unda görüldüğü için, iki doz aşıyı henüz olmayan kişiler en kısa sürede yaptırmalı” dedi.




Önceki Haber
Erdoğan'a destek hızla eriyor: Bir ayda yüzde 9 geriledi
Sonraki Haber
Bolsonaro seçim sistemini değiştirme telaşında: Benim için üç seçenek var; hapis, ölüm, yeniden seçilmek