Ana SayfaGüncelBakan Yardımcısı: ‘Sınırımız kevgire döndü’ sözleri devlete haksızlık

Bakan Yardımcısı: ‘Sınırımız kevgire döndü’ sözleri devlete haksızlık

HABER MERKEZİ – Türkiye’ye yönelik ‘anormal’ bir göç dalgası olmadığını söyleyen İçişleri Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı, sınırda girişi engellenen yabancı sayısının 2020’de 505 bin, 2021’in ilk 8 ayında da 307 bin olduğunu dile getirdi.

İçişleri Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı, Türkiye’ye yönelik göç dalgasına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Sınırda girişi engellenen yabancı sayısının 2020’de 505 bin, 2021’in ilk 8 ayında da 307 bin olduğunu kaydeden Çataklı, “Anormal bir artış iddiası, rakamlarla teyit edilmemektedir. Ülkemiz sınırlarına dayanmış kafileler halinde yeni büyük bir göç akımı şu an için asla söz konusu değildir” dedi.

Göçlerin anlatıldığı kadar çok olmadığını savunan Çataklı, “Bazı mahfillerin iddia ettiği gibi Türkiye, bu akını talep ediyor, hoş karşılıyor veya buna ilişkin kasıtlı bir eylemsizlik ortaya koyuyor değildir. (Sınırlarımız kevgire döndü) gibi ölçüsüz ve mesnetsiz ifadeler, sınır güvenliğinden sorumlu askere, ona destek olan polise, jandarmaya ve devletin itibarına haksızlıktır” diye konuştu.

Öte yandan Karadeniz’de meydana gelen sel felaketinin ardından hala kayıpların olduğunu belirten Çataklı, “Kastamonu’da 9 ve Sinop’ta 6 olmak üzere toplam 15 vatandaşımızda halen kayıptır. Arama çalışmaları devam etmektedir” ifadelerini kullandı.




Önceki Haber
‘Babanı Diyarbakır’a götür’
Sonraki Haber
Gine'de darbe: Cumhurbaşkanına ev hapsi