Ana SayfaGüncelAkbank Sanat’ta ‘Dünya Müziği’ esintisi başlıyor

Akbank Sanat’ta ‘Dünya Müziği’ esintisi başlıyor

HABER MERKEZİ – Akbank Sanat Dünya Müziği Günleri, Güney Hindistan Karnatik müziğinin usta ismi, 7 Aralık Çarşamba günü keman virtüözü Jyotsna Srikanth’ın konseriyle başlıyor.

Dünyanın farklı yerlerindeki ezgileri dinleyicilerle buluşturan Akbank Sanat Dünya Müziği Günleri açılışını, 7 Aralık günü dünya üzerindeki en eski müzik sistemlerinden olan Güney Hindistan Karnatik müziğinin büyük ustası, keman virtüözü Jyotsna Srikanth’ın konseriyle yapacak.

Ünlü Nijerli Çöl Blues grubu Etran Finatawa’nın gitarist ve vokalisti Alhousseini Anivolla 14 Aralık Çarşamba günü sahne alacak. Anivolla, yeni projesi Anewal ile geleneksel Tuareg müziğiyle Amerikan cazının arasındaki bağlantıyı ortaya çıkaracak.

21 Aralık Çarşamba günü ise, Vietnam asıllı Fransız gitarist Nguyen Le ve geleneksel sazlar ustası ve vokalist Ngo Hong Quang, Akbank Sanat Dünya Müziği Günleri kapsamında sahnede olacak.

Müzik günleri, Buena Vista Social Club’un ikinci kuşak vokalistlerinin en önemlilerinden biri olan Luis Frank ve Küba’nın “Piyano Kraliçesi” Lazara Cachao Lopez’in 28 Aralık Çarşamba günü gerçekleştireceği konserle sona erecek.

Akbank Sanat’ta gerçekleştirilecek etkinliğin bilet fiyatları; Öğrenci 10 TL/ Tam: 20 TL.

Ayrıntılı bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.