Ana SayfaGüncelKılıçdaroğlu’ndan Erdoğan’a teşekkür: Ben anlatamazdım

Kılıçdaroğlu’ndan Erdoğan’a teşekkür: Ben anlatamazdım

HABER MERKEZİ – Partisinin grup toplantısında konuşan CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, “Tüm yetkileri tek elde topluyoruz” açıklamasından dolayı Cumhurbaşkanı Erdoğan’a teşekkür etti. Kılıçdaroğlu, “Bunu açık yüreklilikle söylediğin için sana yürekten teşekkür ediyorum. Türkiye’nin iradesini tek adama teslim etmeye çalışıyorlar. Türkiye’de çift başlılık yok, Binali bey neye itiraz edecek?” dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında konuştu. Kılıçdaroğlu’nun gündeminde ‘başkanlığı’ da içeren anayasa değişikliği referandumu vardı.

“Tüm yetkileri tek elde topluyoruz” açıklamasından dolayı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a teşekkür eden Kılıçdaroğlu, “Sağ olsun Cumhurbaşkanı geçenlerde çıktı, ‘Tüm yetkileri tek elde topluyoruz’ dedi. Bunu açık yüreklilikle söylediğin için sana yürekten teşekkür ediyorum. Türkiye’nin iradesini tek adama teslim etmeye çalışıyorlar. Türkiye’de çift başlılık yok, Binali bey neye itiraz edecek?” dedi.

Kılıçdaroğlu’nun konuşmasından satır başları şöyle:

Dikta yönetimini bırakın 12 Eylül’ü bile aratıyorlar.

Biz CHP olarak, kim mağdursa onun yanında duracağız.

Halkın gündeminde ne var: İşsizlik. Ne diyorlar, “18 yaşına bastın mı milletvekili olacaksın” diyorlar. Geçen gün bir baba “Benim oğlum yıllardır işsiz. Biz milletvekili olmak istemiyoruz, iş istiyoruz” diyor. Bunlar kendi çocukları ve torunlarını milletvekili yapacak. Askerlikten de muaf tutacaklar.

Gençlerin oyunu almaya çalışıyor. Kimse bu oyuna gelmez. Bu Ankara’daki beylerin çocukları hiç askere gitmez. Ama garibanın çocukları El Bab’a gider. Terörle mücadele eder. Şimdi ‘Rakka’ya gideceğiz’ diyor. Alın çocuklarınızı da gidin Rakka’ya. Biz de alkışlayacağız.

Anayasa değişikliği ile Türkiye’yi uçuracağız diyorlar. 15 yıldır yönetiyorsunuz. Siz uçurdunuz da birisi size engel mi oldu?

Vatandaş borç batağı içinde. Ortadoğu batak ise oraya asker göndermeyeceksin.

Sayın Cumhurbaşkanı’na teşekkür ederim. Kendisine teşekkür ederim. Ben anlatamazdım. 18 yaşında milletvekili olmayı. Peki Meclis ne yapak? Dişleri sökülmüş Meclis’in. Al maaşı otur aşağı. Neden 600’e çıkarıyorsun?

Sağ olsun Cumhurbaşkanı geçenlerde çıktı, ‘Tüm yetkileri tek elde topluyoruz’ dedi. Bunu açık yüreklilikle söylediğin için sana yürekten teşekkür ediyorum.

Türkiye’nin iradesini tek adama teslim etmeye çalışıyorlar. Türkiye’de çift başlılık yok, Binali bey neye itiraz edecek?

Eğer Cumhurbaşkanı o ilin Valisi’ni başkan yardımcısı ilan ederse, vay o valinin haline. Bu mudur sevgili vatandaşlar. Türkiye Cumhuriyeti bu mudur?

Sayın Erdoğan’a yürekten teşekkür ediyorum yine. ‘Bir insanın karakterinde tarafsız olmak diye bir şey olur mu’ dedi. Peki TBMM’de tarafsızlık yemini eden kimdi?

‘Görevimi tam bir dürüstlük ve tarafsızlıkla yerine getireceğime namusum ve şerefim üzerine yemin ederim’ dedi. Peki anayasa değişikliğinde yargı bağımsızlığının yerine niye tarafsızlık eklediniz? Peki Cumhurbaşkanı referandum sonrası Meclis’e gelip yemin etmeyecek mi? Neresinden tutarsanız dökülüyorlar.

Buradan Cumhurbaşkanı Erdoğan’a çağrıda bulunuyorum. Açıkça evet için meydanlara çıktığını açıkla. En azından dürüst ol.

Bu Türkiye Cumhuriyeti’nin tapusunu 80 milyondan alıp bir kişiye devredemem diyorsan, sandığa gidacek ve Hayır oyu kullanacaksın.

Osmanlı’da bile tek adam yok. Padişah var bir de sadrazam.

Gençler sizden isteğim şu: 6 milyon üniversite öğrecisi var. Referandum için kaydınızı oy kullanacağınız yere alın. Bu çok önemli. Türkiye bir kişiye teslim edilemez. Gençler oy kullansın ki hocalarının da haklarını korusunlar.

Sayın Binali Yıldırım, siyasi ahlak yasasını çıkarmaya var mısınız? Başbakan’a açıkça çağrı yapıyorum. Siyasi partiler yasasını değiştirmeye var mısınız? Yüzde 10 seçim barajını kaldırmaya var mısınız?

‘Hayır çıkarsa ne olacak’ diye soruyorlar. Hayır çıkarsa cumhurbaşkanı yerinde kalır, Binali Yıldırım da başbakan olarak kalır ve o da rahatlayacak.