Ana SayfaGüncelBakan Özhaseki’ye ‘çocuk istismarı’ tepkisi

Bakan Özhaseki’ye ‘çocuk istismarı’ tepkisi

HABER MERKEZİ – Bakan Mehmet Özhaseki’nin katıldığı bir mitingde çekilen fotoğrafa CHP ve HDP’li vekillerden tepki geldi.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, bugün referandum çalışması için Sinop’taydı.

Bakan Özhaseki’nin Sinop Boyabat’ta katıldığı mitingde eline döviz tutturulan bir çocukla çektirdiği fotoğraf sosyal medyada tepki topladı.

Üzerinde “Hükümeti indireceklermiş, siz benim donumu bile indiremezsiniz” sözleri yazılı olan dövizin çocuğun eline tutturulması tepkilere neden oldu.

Özhaseki’ye sosyal medya kullanıcılarının yanı sıra Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) ve Demokratik Halk Partisi (HDP) milletvekilleri de tepki gösterdi.

‘Çocuk istismarı!’

CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, Twitter’dan “Çocuklara pis ahlakınızı bulaştırmayın… Seviyeniz yerlerde sürünüyor; çocukları pisliklerinize alet etmeyin…” mesajını paylaştı.

HDP Diyarbakır Milletvekili Ziya Pir ise “Akp’li bakan küçücük çocuğa bu pankartı tutturdu. Bunların genlerinde var çocuk istismarı!” diyerek tepkisini gösterdi.

Fotoğrafta bir diğer tepki toplayan nokta ise Bakan Özhaseki dahil orada bulunan herkesin bunu gülerek karşılamasıydı.

Küratör Sevim Gözay, tepkisini şu sözlerle dile getirdi:

Ahlaksız siyaset arkada sırıtırken o masum çocuk eline tutuşturulan o adi dövizin ne kadar aşağılayıcı olduğunu biliyor ve 1 tek o gülmüyor.