Ana SayfaGüncel‘Başkanlık’ mitingine Hollanda’dan da izin yok: ‘Kabul edilemez buluyoruz’

‘Başkanlık’ mitingine Hollanda’dan da izin yok: ‘Kabul edilemez buluyoruz’

HABER MERKEZİ – Avrupa’da Almanya’nın ardından Hollanda’da da ‘referandum mitingi’ne izin yok. Hollanda Başbakanı Mark Rutte “Bunu kabul edilemez buluyoruz. Hollanda’nın kamusal alanları, başka ülkelerin siyasi kampanya alanı değil” derken, Çavuşoğlu ise “İstediğimiz yere de gideriz” sözleriyle karara tepkisini dile getirdi.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ve Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi’nin Almanya’da konuşmacı olarak katılacağı toplantıların iptal edilmesinin ardından Hollanda’da da benzer bir durum söz konusu.

Rotterdam’da düzenlenmesi planlanan ‘referandum mitingi’ne buradan da izin çıkmadı.

Reuters’in haberinde Hollanda hükümetinin mitinge karşı olduğu ve bununla ilgili Ankara’yı bilgilendireceği kaydedildi.

Hollanda Başbakanı’ndan açıklama

BBC Türkçe’nin Hollanda devlet televizyonu NOS’tan aktardığı habere göre de konuya ilişkin Facebook hesabından bir açıklama yapan Hollanda Başbakanı Mark Rutte “Türk yetkililerden referandum etkinliği için resmi talep geldiğini ancak iş birliği yapmayı düşünmediklerini” belirtti.

Rutte’nin mesajında, “Bunu kabul edilemez buluyoruz. Hollanda’nın kamusal alanları, başka ülkelerin siyasi kampanya alanı değil” ifadesini kullandığı bildirildi.

Çavuşoğlu katılacaktı

11 Mart’ta yapılması hedeflenen mitinge Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun da katılması planlanıyordu.

Dışişleri  Çavuşoğlu ise kararın ardından “İstediğimiz yere de gideriz” sözleriyle tepkisini dile getirdi:

Hani demokrasi, hani özgürlükler, hani ifade özgürlüğü, bize ders veriyorsunuz ya… Hani toplanma özgürlüğü. Bu mu sizin demokrasi anlayışınız. Hiç kusura bakmayın, hiçbiriniz bizi engelleyemezsiniz. İstediğimiz yere de gideriz, vatandaşlarımızla da buluşuruz, toplantımızı yaparız.

[irp posts=”23350″ name=”Kriz sürüyor: Bozdağ ‘Faşist uygulama’ dedi, Almanya yerel yetkililere işaret etti”] [irp posts=”23385″ name=”Ekonomi Bakanı Zeybekçi’ye Almanya’dan ikinci iptal”]