Ana SayfaDünyaÇavuşoğlu’nun Hollanda mitingine izin yok

Çavuşoğlu’nun Hollanda mitingine izin yok

HABER MERKEZİ – Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun Hollanda’da düzenleyeceği mitinge izin çıkmadı.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun başkanlığı da içeren anayasa değişikliği referandumu kampanyası kapsamında Cumartesi günü Rotterdam kentinde yapılması planlanan mitinge izin verilmedi.

Reuters’in haberine göre Rotterdam Belediye Başkanı Ahmed Aboutaleb, mitinge izin verilemeyeceğini açıkladı.

Aboutaleb şöyle konuştu:

Çavuşoğlu’nun diplomatik dokunulmazlığı var ve saygılı davranacağız. Ancak kamusal alanlarda yapılacak etkinlikleri yasaklamak için başka araçlarımız var.

İptaller

Die Welt gazetesinin Türkiye muhabiri Deniz Yücel’in tutuklanmasıyla Almanya ile Türkiye arasında başlayan gerginlik, Türkiyeli bakanların ülkedeki ‘referandum’ toplantılarının iptal edilmesiyle krize dönüşmüştü.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ile Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi’nin yanı sıra Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun da Almanya’daki Türklere yönelik düzenleyeceği referandum mitingleri art arda iptal edilmişti.

Köln’de katılması planlanan referandum etkinliği iki kez iptal edilen Bakan Zeybekçi de daha sonra özel bir mülkiyet olan Köln kent merkezinde bir otelin toplantı salonunda referandum etkinliğini yapabilmişti. Çavuşoğlu ise ülkedeki Türkiye Konsolosluğu’nda etkinlik yapmak zorunda kalmıştı.

Karşılıklı ithamlarla büyüyen kriz ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Almanya’yı ‘Nazi’ uygulamaları ile suçlaması ve Almanya’nın bu suçlamalara “Bu tür benzetmeler sadece Nazilerin insanlığa karşı işlediği suçları önemsizleştirmeye yarar” yanıtı vermesiyle derinleşmiş durumda.