Ana SayfaDünyaMeksika’da yıllardır uyuşturucu ticaretini araştıran gazeteci öldürüldü

Meksika’da yıllardır uyuşturucu ticaretini araştıran gazeteci öldürüldü

HABER MERKEZİ – Meksika’daki uyuşturucu ticareti ve Sinaloa uyuşturucu karteli dahil organize suç örgütleriyle ilgili birçok habere imza atan gazeteci Javier Valdez, silahlı saldırıda öldürüldü.

Meksika’nın uluslararası çapta ödüllü gazetecilerinden Javier Valdez, ülkenin kuzey doğusundaki Sinaloa eyaletinde uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetti.

Valdez’in hayatını kaybetmesiyle Meksika’da bu yıl içinde öldürülen gazeteci sayısı 5’e yükseldi. Meksika’da 1992 yılından bu yana ise 38 gazeteci öldürüldü.

BBC Türkçe’nin haberine göre Valdez, yasadışı uyuşturucu ticaretiyle ilgili haberleri nedeniyle 2011 yılında Gazetecileri Koruma Komitesi’nin (CPJ) Basın Özgürlüğü Ödülü’nü almıştı.

Valdez, yaklaşık otuz yıllık gazetecilik yaşamı boyunca, Meksika’daki uyuşturucu ticareti ve Sinaloa uyuşturucu karteli dahil organize suç örgütleriyle ilgili birçok habere imza atmıştı.

Geçen yıl kitabının tanıtım etkinliğinde konuşan Javier Valdez, “Gazeteci olmak kara listede olmak gibidir. Her ne kadar kurşun geçirmez yeleğiniz ve korumalarınız olsa da, çeteler sizi hangi gün öldüreceklerine karar vereceklerdir” diye konuşmuştu.