Ana SayfaGüncel‘Satın almıyoruz kendimiz yapıyoruz’: Diyarbakır’da doğal ürün atölyesi

‘Satın almıyoruz kendimiz yapıyoruz’: Diyarbakır’da doğal ürün atölyesi

HABER MERKEZİ – Diyarbakır’da Ekoloji Meclisi, “Satın almıyoruz kendimiz yapıyoruz” sloganı ile başlattığı doğal ürün atölyelerinde katılımcılara, ürünlerin nasıl yapılacağını öğretiyor.

Amed Ekoloji Meclisi’nin “Satın almıyoruz kendimiz yapıyoruz” sloganı ile yaptığı “Doğal krem ve temizlik ürünleri atölyesi” yoğun ilgi ile karşılanıyor.

Ekoloji Meclisi’nin üyelerinden Çilem Akkaya, geçtiğimiz hafta Eğitim-Sen 2 nolu şubede yapılan atölyede doğal çamaşır suyu, bulaşık ve çamaşır deterjanı ile el kreminin yapılışını uygulamalı olarak anlattı.

Akkaya, amaçlarının insan sağlığının olduğunu ve ellerinden geldiğince diğer ürünlerde bulunan zararlı kimyasal maddelerden azda olsa uzak tutmak olduğu için bu atölyeyi yaptıklarını söyledi.

Zararlı kimyasal maddelerle iç içe yaşanıldığını dile getiren Çilem Akkaya, kimyasal içeren ürünlerin insan hayatının vazgeçilmezi haline geldiğini belirtti ve piyasada bulunan kozmetik ve deterjanların çoğunda sentetik ve toksin maddelerin bulunduğunu aktararak bunların insan bedenine ciddi zararlar verdiğini vurguladı.

Akkaya, zararlı kimyasalların vücuda nüfuz etmesi halinde ciltte tahriş, alerji, iltihaplanma, akne gibi cilt hastalıklarına neden olduğu gibi kansere de neden olduğunu söyledi.

Toksin maddelerle yüklü kozmetik ürünler vücudun hormonal dengesine zarar verir. Cilt fazla yağ üretir ve gözeneklerin içine dolarak tıkanmalarına sebep olurlar. Bu akne oluşmasına davetiye çıkarır. Ayrıca cilt kimyasallar tarafından kaplandığından toksinlerin atılması engellenmiş olur.

Ekoloji Meclisi üyesi yapılan ürünlerin çok maliyetli olmadığına değinerek, marketlerden alınan diğer ürünlere oranla hem daha ucuz hem de daha sağlıklı olduğuna dikkat çekti.


Bu haber Gazete Şûjin’den kısaltılarak alınmıştır.