Ana SayfaGüncelAlmanya’da iki salondan daha ret: ‘Erdoğan’a ayıracak yerimiz yok’

Almanya’da iki salondan daha ret: ‘Erdoğan’a ayıracak yerimiz yok’

HABER MERKEZİ – Cumhurbaşkanı Erdoğan 7 – 8 Temmuz’da düzenlenecek G20 Zirvesi için Almanya’ya gidecek. Erdoğan’ın zirve sonrası konuşma yapmak için başvurduğu Dortmund’daki salondan gelen ret yanıtının ardından başvuruda bulunulan iki salondan daha aynı yanıt geldi. Ret yanıtı veren Lanxess Arena adlı kapalı salonun müdürü, “Şu anda Erdoğan’a ayıracak yerimiz yok” dedi.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 7 – 8 Temmuz’da düzenlenecek G20 Zirvesi’ne katılmak üzere Almanya’ya gidecek.

Erdoğan’ın zirve sonrası konuşma yapacağı bir etkinlik düzenleyen organizatörler, Dortmund kentindeki Westfallenhalle’ye başvuruda bulundu.

Ancak etkinliğin yapılması planlanan 9 Temmuz tarihinde salonda farklı bir organizasyonun kurulum çalışmaları olduğu belirtilerek başvuru reddedildi.

Erdoğan’a Dortmun’un ardından Köln ve Düsseldorf kentlerinde başvuru yapılan salonlarından de ret yanıtı geldi.

DW Türkçe’ye konuşan Dortmunder Westfallenhalle basın bürosu olumsuz yanıta gerekçe olarak; salonun müsait olmamasını gösterdi.

Kölner Stadt-Anzeiger gazetesinin haberine göre Lanxess Arena adlı kapalı salonun müdürü Stefan Löcher, böyle bir istek geldiğini doğrulayarak, “Şu anda Erdoğan’a ayıracak yerimiz yok” dedi.

Düsseldorf’taki ISS-Dome’un sözcüsü Julia Kaballo da 9 Temmuz için Türkiye’den yapılan başvurunun salondaki tadilat çalışmaları nedeniyle kabul edilmediğini söyledi.

Basın bürosu, kendilerine bu konudaki başvuruyu kimlerin yaptığıyla ilgili ise bilgi vermedi.

Öte yandan Almanya’da daha önce Türkiyeli siyasilerin etkinliklerinin organizasyonunu üstlenen ve AKP’ye yakınlığı ile bilinen Avrupalı Türk Demokratlar Birliği (UETD) Derneği’nin Köln merkezinden yapılan açıklamada Erdoğan’ın gelecek ay yapacağı konuşmanın kendileri tarafından organize edilmediği ve konuyla ilgili bilgi sahibi olmadıkları ifade edildi.

UETD Dortmund şubesi yöneticisi İzzet Bayrak, Dortmunder Nachrichten gazetesine verdiği demeçte “Cumhurbaşkanının bölgede bir konuşma yapabilme ihtimalinin şu an için yüzde beş düzeyinde olduğunu” vurgulayarak Dortmunder Westfalenhalle’deki en geniş kapasiteli mekan olan 1 numaralı salonun müsait olmaması nedeniyle konunun ‘muhtemelen kapanmış olduğunu’ dile getirdi.