Ana SayfaGüncelDuruşma 4 Temmuz’da: Yüksekdağ’ı bin avukat savunacak

Duruşma 4 Temmuz’da: Yüksekdağ’ı bin avukat savunacak

HABER MERKEZİ – HDP’nin eski Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, tutuklu bulunduğu dosyadan 8 ay sonra ilk kez mahkemeye çıkacak.  4 Temmuz’da görülecek duruşmada Yüksekdağ’ı bin avukatın savunması bekleniyor. HDP Eş Genel Başkanı Serpil Kemalbay ise “Hep birlikte yoldaşımızın yanında olalım” diyerek duruşmaya katılım çağrısı yaptı.

HDP’li vekillere yönelik 4 Kasım 2016’da yapılan operasyonda tutuklanan ardından milletvekilliği ve parti üyeliği düşürülen HDP’nin eski Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, tutuklu yargılandığı dosyadan ilk kez mahkemeye çıkacak.

HDP, 4 Temmuz’da Ankara 16’ncı Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülecek duruşmada Yüksekdağ’ı 1000 avukatla savunmaya hazırlanıyor.

Duvar’dan Özlem Akarsu Çelik’in haberine göre duruşma için HDP’nin Hukuk ve İnsan Hakları Komisyonu özel bir çalışma yürütüyor.

Habere göre “Bin avukat savunuyor” hedefiyle yola çıkan HDP, 4 Temmuz Salı günü saat 14.00’te Ankara 16’ncı Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülecek duruşma öncesi Anayasa Mahkemesi önünde basın açıklaması yapacak.

Duruşma öncesi bir açıklama da HDP Eş Genel Başkanı Serpil Kemalbay’dan geldi.

Yüksekdağ’ın sözüne ve sesine topyekûn sahip çıktıklarını dile getiren Serpil Kemalbay, şunları kaydetti:

Onun mücadelesi içeride sürüyor. Biz de aynı zamanda bütün toplumsal alanlarda bu mücadeleyi sürdürüyoruz. Kadınların mücadelesi; baskıyla, tutuklama ve rehin almayla engellenemez. Kadınlar gelecektir, biz özgürlük mücadelesini mutlaka zafere ulaştıracağız. Figen yoldaşımız da bu mücadele de önemli bir semboldür.

Onun davasını sahipleneceğiz. Bizim bu davayı sahiplenmemizin önündeki engeller asla başarıya ulaşamayacak.

Yalan ve düzmece bir şekilde hukuku alt üst eden bir mahkeme süreci yaşanıyor. Bir algı operasyonu ile karşı karşıyayız. Onu n için adaletli bir duruşma beklemiyoruz elbette. Şu anda hukuk tamamen rafa kaldırılmış durumda, saraydan gelen talimatlar üzerine bu fezlekeler hazırlanıyor. Figen Yüksekdağ’ın 8 Mart selamlamasını bile suç unsuru sayan trajikomik bir sistem ile karşı karşıyayız. Biz bu duruşmaya gideceğiz. Bütün kadınları da bu duruşmaya sahip çıkmaya çağırıyoruz. Hep birlikte yoldaşımızın yanında olacağız.