Ana SayfaGüncelHDP’li kadın vekillerden Yüksekdağ’ın duruşmasına katılım çağrısı

HDP’li kadın vekillerden Yüksekdağ’ın duruşmasına katılım çağrısı

HABER MERKEZİ – HDP Meclis Kadın Grubu, Meclis’te düzenledikleri basın toplantısıyla tutuklu bulunduğu dosyadan 8 ay sonra ilk kez yarın mahkemeye çıkacak HDP eski Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ’ın duruşmasına katılım çağrısında bulundu.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Meclis Kadın Grubu, tutuklu bulunduğu dosyadan 8 ay sonra ilk kez yarın mahkemeye çıkacak milletvekilliği düşürülen HDP eski Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ’ın yarın (4 Temmuz) Ankara 16’ncı Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülecek olan davasına ilişkin Meclis’te basın toplantısı düzenledi.

Kadın milletvekilleri adına açıklamayı HDP İstanbul Milletvekili Filiz Kerestecioğlu yaptı.

Yüzlerce avukat, partililer, kadın kurumları ve uluslararası heyetlerin duruşmaya katılacağını belirten Kerestecioğlu, “Yarın Türkiye’nin tüm renkleriyle adliyede olacağız” dedi.

Kerestecioğlu şunları söyledi:

Yüksekdağ’ın AKP nezdinde milletvekilliğini düşürdüler. ‘AKP nezdinde’ diyoruz, çünkü karar Anayasa’ya açıkça aykırı olmasına rağmen Meclis’te çoğunluk olan, yargıyı tamamen kontrol eden iktidar partisi ne derse o oldu. Bununla yetinmeyen iktidar, Figen Yüksekdağ’ın fotoğraflarını dahi yasakladı.

Gerçekten sormak isteriz; Yüksekdağ’ın yargılanmasına neden olan sözleri, yaptığı demokrasi ve barış çağrısı sizi neden bu kadar korkutuyor?

Yüksekdağ hakkında yürütülen bu siyasi linç kampanyasına karşı adalet isteyen herkesi ve tüm kadın örgütlerini 4 Temmuz’da Ankara’da görülecek olan duruşmaya, Yüksekdağ ile dayanışmaya çağırıyoruz.