Ana SayfaToplumsal CinsiyetKadınlar Maçka Parkı’ndaki tacizi protesto etti: ‘Kıyafetime karışma’

Kadınlar Maçka Parkı’ndaki tacizi protesto etti: ‘Kıyafetime karışma’

HABER MERKEZİ – “Kıyafetime Karışma” diyen kadınlar l Maçka Parkı’nda güvenlik görevlisinin Çağla Köse’yi kıyafetini gerekçe göstererek taciz edip parktan atmaya çalışmasını protesto etti. Eylemde konuşan Köse, “Bana böyle giyinemezsin tecavüze uğrarsın dedi. Kimse bana karışamaz kimse benim kıyafetime karışamaz” dedi.

İstanbul Maçka Parkı’nda bir araya gelen kadınlar dün akşam parkta görevli güvenlikçinin Çağla Köse’yi kıyafetini gerekçe göstererek taciz edip parktan atmaya çalışmasını protesto etti.

“Kıyafetime karışma” pankartının açıldığı protesto eyleminde güvenlikçinin tacizine maruz kalan Çağla Köse de konuştu.

“Güvenlikçi ‘böyle giyinemezsin tecavüze uğrarsın’ dedi”

Köse yaşadıklarını şöyle anlattı:

Biz burada kitap okuyorduk. 2 güvenlikçi yanımıza geldi. Birisi bana sen böyle giyinemezsin tecavüze uğrarsın dedi. Ben istediğim gibi giyinirim bana kimse karışamaz bu senin hakkın değil dedim. Orada bulunan bir erkek arkadaş bana yarım etti. Biz olay kapandı sanıyorduk ama arkasından polis memuru getirdiler. Kimse bana karışamaz kimse benim kıyafetime karışamaz.

Eylemde kadınlar adına yapılan açıklamada “Bu saldırı bir ilk değil. Biz Eminönü’nde saldırıya uğrayan kadın arkadaşımızın yanında yer aldık, burada da Çağla arkadaşımızı yalnız bırakmıyoruz” denildi.