Ana SayfaGüncelAdalet Bakanlığı’ndan ‘Guantanamo’ hazırlığı: 50 bin ‘tek tip kıyafet’ dikilecek

Adalet Bakanlığı’ndan ‘Guantanamo’ hazırlığı: 50 bin ‘tek tip kıyafet’ dikilecek

HABER MERKEZİ – Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ‘FETÖ’ sanıklarının tıpkı Guantanamo’daki gibi ‘tek tip kıyafetle’ mahkemeye getirilmesini istemesinin ardından konuyla ilgili çalışmalara başlayan Adalet Bakanlığı, badem kurusu renkli gömlek ve pantolonlu tek tip kıyafet modellerinin Bandırma ve Bursa Açık Cezaevi İşyurtları’ndaki deneme dikimlerine başlanması kararı aldı. Eğer tek tip kararı alınırsa yaklaşık 50 bin kıyafet cezaevlerine gönderilecek.

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 15 Temmuz darbe girişiminin yıl dönümündeki etkinliklerde ‘FETÖ’ sanıklarının tıpkı Guantanamo’daki gibi ‘tek tip kıyafetle’ mahkemeye getirilmesini istediğini gündeme getirmesinin ardından Adalet Bakanlığı çalışmalarına başladı.

AA’nın haberine göre Adalet Bakanlığı, bakanlığa bağlı İşyurtları Kurumu Daire Başkanlığı yetkilileri, ceza infaz kurumlarında görevli tekstil atölyesi şefleri ve tekstil mühendislerinin de katılımıyla bir toplantı düzenledi.

Toplantıda tek tip kıyafetlerin şekli renkleri ve hangi kumaştan üretileceği konuşulduğu belirtildi.

Gömlek ve pantolonlu takım ile önü fermuarlı tulum olmak üzere 2 tip örneğin masaya yatırıldığı toplantıda Bandırma ve Bursa Açık Cezaevi İşyurtlarındaki tekstil atölyelerinde dikimi yapılması planlanan söz konusu kıyafetlerin modellerinin deneme amacıyla dikimine başlanması kararı alındı.

Yapılan çalışmalar sonucunda tek tip kıyafet yönünde karar alınırsa dikilecek yaklaşık 50 bin kıyafet cezaevlerine gönderilecek.

‘Tek tip kıyafet’ tartışması

Darbe girişimi gecesi AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kaldığı otele saldırı düzenleyen askerlerin yargılandığı davada bir sanığın ‘hero’ (kahraman) yazılı tişört ile mahkemeye gelmesi tartışma yaratmıştı.

Erdoğan’ın duruşmada söz alan avukatı, tişörte tepki göstermişti.

Tartışma gündemdeki yerini korurken, Cumhurbaşkanı Erdoğan, darbe girişiminin yıldönümünde eski adı Boğaziçi Köprüsü olan ‘15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nde yapılan anma programında “FETÖ’cülerin bu iyi günleri. Geçen gün Sayın Başbakanımızla da konuştum. Artık bunlar (FETÖ sanıkları) mahkemeye çıkarken Guantanamo’da olduğu gibi bunları da tek tip elbise ile çıkaralım. Tek tip elbise” demişti.

Erdoğan’ın önerisi sonrası Adalet Bakanlığı konuyla ilgili ‘adım atılacağını’, kapsamı kesinleşmese de konuya dair çalışmalar yapıldığını duyurmuştu.

Numan Kurtulmuş ise “FETÖ örgütü başta olmak üzere terör örgütü üyelerinin mahkemelere tek tip elbiseyle gelmesi sağlanacak” açıklamasıyla uygulamanın sadece ‘FETÖ’ sanıklarıyla sınırlı olmayacağına işaret etmişti.


‘Anne konuşamıyorum’ diyen tutuklu avucuna yazdı: Bize tek tip kıyafet dayatıyorlar