Ana SayfaGüncelAnkara kulisi: CHP ve HDP’de görev değişiklikleri olacak

Ankara kulisi: CHP ve HDP’de görev değişiklikleri olacak

HABER MERKEZİ – 1 Ekim’de Meclis’in açılmasıyla birlikte CHP’de Levent Gök ve Engin Altay’ın grup başkanvekilliğini bırakması beklenirken, HDP’de tutuklandıktan sonra görevi Osman Baydemir’e bırakan Ayhan Bilgen’in yeniden parti sözcülüğü görevini üstleneceği belirtiliyor.

Meclis’in 1 Ekim Pazar günü açılması ardından Meclis Başkanlığı ve divan üyeleri seçimlerinin yanı sıra parti grupları başkanvekili seçimleri yapılacak.

Kasım ayında yapılması beklenen seçimlerde, Halkların Demokratik Partisi (HDP) ve Adalet ve Kalkınma Partisi’ndeki (AKP) mevcut grup başkanvekillerinin görevlerine devam edeceklerine kesin gözüyle bakılsa da Cumhuriyet Halk Partisi’nde (CHP) kimi isimlerin önümüzdeki yasama yılında bu görevde bulunmayacağı belirtiliyor.

Öyle ki bu konu bir süredir CHP kulislerinde de konuşulmaya başlanmış durumda.

CHP’de Gök ve Altay görevi bırakacak

Mezopotamya Ajansı’nın kulis haberine göre hala CHP Grup Başkanvekili olan Levent Gök’ün yeniden grup başkan vekilliğine aday olmayacağına kesin gözüyle bakılırken, Engin Altay’ın da bu görevi bırakacağı belirtiliyor. Bu nedenle seçimlerde aday olmayacaklarına kesin gözüyle bakılıyor.

Ancak aynı zamanda Manisa Milletvekili olan Özgür Özel’in bu dönemde de grup başkanvekilliği görevini sürdüreceği belirtiliyor.

Altay ve Gök’ten boşalacak olan grup başkanvekilliğine getirilmesi planlanan isimlerden birinin kadın olması yönünde de ciddi tartışmaların olduğu gelen bilgiler arasında. Bunun için parti içerisinde ismi konuşulan isimler ise Eskişehir Milletvekili Gaye Usluer ve  Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer.

Yine Anayasa değişikliği görüşmelerinde komisyondaki çıkışlarıyla tanınan Çanakkale Milletvekili Muharrem Erkek de grup başkanvekilliği için ismi geçen vekillerden.

Yeni grup yönetiminin belirleneceği seçimlerin Kasım ayının ilk haftası yapılması bekleniyor.

HDP’li Bilgen yeniden Parti Sözcüsü olabilir

Öte yandan HDP’de grup başkanvekilliği görevinde değişiklik olmamasıyla birlikte bir süre parti sözcülüğü yapan Kars Milletvekili Ayhan Bilgen’in tutuklandıktan sonra bu görevi devrettiği Urfa Milletvekili Osman Baydemir’deN görevi yeniden devralması bekleniyor.

Bilgen hakkında yeniden çıkartılan tutuklama kararının itirazdan dönmesiyle birlikte Baydemir’in yakın zamanda parti sözcülüğünü yeniden Bilgen’e bırakmasına kesin gözüyle bakılıyor.