Ana SayfaGüncelDTCF’de gökkuşağı bayrağına Rektör İbiş’ten yasak: ‘Üniversite böyle anılmamalı’

DTCF’de gökkuşağı bayrağına Rektör İbiş’ten yasak: ‘Üniversite böyle anılmamalı’

HABER MERKEZİ – Ankara Üniversitesi DTCF’de LGBTİ+ Kolektifi’nin açmış olduğu gökkuşağı bayraklı stand ‘Rektör Erkan İbiş’in talimatı’ denilerek kaldırıldı. Bayrağın kaldırılma gerekçesi ise ‘üniversitenin LGBTİ+’larla anılmamasının istenmemesi’.

Ankara Üniveristesi Dil ve Tarih Coğrafya Fakültesi’nde açılan LGBTİ+ Kolektifi’nin standı ve gökkuşağı bayrağı, güvenlik görevlileri tarafından engellendi.

Öğrenciler, fakülte yönetimi ile yaptıkları görüşmeler sonucunda talimatın Rektör Erkan İbiş’ten geldiğini, “üniversitenin LGBTİ+’larla anılmamasının istendiğini” ve “rahatsız olanların şikayeti üzerine” bayrağın yasaklandığını öğrendi.

Olayları sosyal medya hesapları üzerinden duyuran LGBTİ Kolektifi, bu engellemeyi ‘homofobik rektörün keyfi uygulamaları’ olarak değerlendirdi.

‘Zorluklara rağmen karanlığa karşı gökkuşağı kazanacak!’

Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

Bir arkadaşımız gökkuşağı bayrağını sırtına asarak tüm engellemelere rağmen bu bayrağın orada bulunabileceğini göstererek tepkisini koymuştur.

Biz LGBTİ+ Kolektifi olarak buradan rektör İbiş’e ve tüm ibişlere cevap veriyoruz. LGBTİ+’lar olarak üniversitelerimizde gökkuşağının tüm renkleri olarak varız var olmaya devam edeceğiz. Sizin saklamaya, kaldırmaya çalıştığınız renkler bizim sizlere karşı kalkanımızdır! Tüm zorluklara rağmen karanlığa karşı gökkuşağı kazanacak!

‘Zorbalıklara maruz kalmamız bir cinayettir’

Kaos GL’ye konuşan LGBTİ+ Kolektifi’nden Göksu, “Bizler insanların kabaca deyimiyle Lut kavmi, lanetliler değiliz. Biz de herkes gibi bir anne ve babadan doğduk” diyerek yaşananlara tepki gösterdi.

‘Varız ve var olmaya devam edeceğiz’ diyen Göksu şöyle konuştu:

Böyle doğulur fakat hiçbir yerde ‘Gökkuşağının biz onurlu çocuklarını’ kabul etmezler. Dini dayatmayalar, kültürel ya da çevresel her bir dayatma bizim varlığımızı gizleyemez. Öldürülmek, intihara zorlanmak… Ya da mecazi olarak hepimizin ‘ahlaksız’ olarak zorbalıklara maruz kalması aslında bunların her biri bir cinayettir ama biz varız ve var olmaya devam edeceğiz. Bizler gökkuşağının altındaki onurlu çocuklarız.