Ana SayfaToplumsal Cinsiyet6 çocuğu cinsel istismara maruz bırakan polise 40 yıl hapis

6 çocuğu cinsel istismara maruz bırakan polise 40 yıl hapis

HABER MERKEZİ – Denizli’de 6 kız çocuğunu cinsel istismara maruz bırakan polis 40 yıl hapse mahkum edildi. Polisin daha önce de taciz suçlamasıyla açığa alındığı ardından tekrar mesleğe döndüğü belirtildi.

Denizli’de Erkan Gürbüz isimli polis 2015 yılında, yaşları 8 ile 12 arasında değişen 6 kız çocuğunu kendisini beden eğitimi öğretmeni olarak tanıtarak cinsel istismara maruz bıraktı.

Öğrencilerden birinin durumu annesine anlatması ile olay açığa çıktı.

Çocuğun ifadesinin ardından Gürbüz polis tarafından gözaltına alındı.

Güney İlçe Emniyet Müdürlüğü’nde polis memuru olduğu belirlenen Erkan Gürbüz, polisteki sorgusunda susma hakkını kullandı.

Adliyeye sevk edilen Erkan Gürbüz, savcılıktaki ifadesinde 9 yıllık polis memuru olduğunu, İstanbul’da görevliyken de bir taciz olayından hakkında soruşturma açıldığını söyledi.

3 ay açığa alındığını ardından da hakkında takipsizlik kararı verildiğini belirten sonrasında da Denizli’ye tayini çıktığını ifade etti.

Gürbüz tutuklandı

“Kız çocuklarına karşı zaafım var” diyen istismarcı Gürbüz, ifadesinin ardından mahkeme tarafından tutuklandı.

Erkan Gürbüz hakkında Denizli 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde, 6 kız çocuğuna cinsel taciz ve çocuğu hürriyetinden yoksun kılmak suçlarından toplam 60 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

2 yıl 4 ay süren davada geçtiğimiz Kasım ayında karar çıktı.

40 hapis ve meslekten men

Son duruşmada savunma yapan Gürbüz, 4 çocuktan ikisiyle ilgili suçlanamayacağını öne sürdü, suç saatinde başka yerde olduğuna dair alışveriş belgeleri sundu. Ancak mahkeme bunlar kabul etmedi.

Mahkeme heyeti, tutuklu sanık Gürbüz’e 4 kız çocuğuna cinsel tacizden, temyiz yolu açık olmak üzere toplam 40 yıl hapis cezası verip, meslekten men etti.

Mahkeme, Erkan Gürbüz’e, diğer 2 kız çocuğuna taciz iddiasıyla ilgili olarak ise eylemin gerçekleşmemiş olması nedeniyle ceza vermedi.

Previous post
'Son 8 yılda cezaevlerinde 2 bin 300 tutuklu hayatını kaybetti'
Next post
Kadıköy Kış Festivali başladı: Girişler biletle değil kitapla