Ana SayfaGüncelErdoğan’dan “Afrin üzerinden ‘erken seçim’ araştırması” talebi

Erdoğan’dan “Afrin üzerinden ‘erken seçim’ araştırması” talebi

HABER MERKEZİ – Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, Afrin’e dönük başlatılan harekât üzerinden oluşturulan ‘hava’yı sandığa yansıtmak için 2019 yapılması planlanan Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin erkene alınmasının partinin lehine olup olmayacağının araştırılmasını istediği belirtildi.

AKP ve MHP’nin 2019’da gerçekleştirilmesi planlanan seçim için kurduğu ‘Cumhur İttifakı’nın ardından ‘erken seçim’in yeniden AKP’nin gündeminde olduğu belirtiliyor.

Hürriyet’ten Nuray Babacan’ın haberine göre Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın AKP’li yöneticilerle yaptığı görüşmede ‘erken seçim’ konusunda bir çalışma yürütülmesi kararı çıktı.

Afrin üzerinden ‘seçim araştırması’

Yapılan görüşmede, bazı parti yöneticilerinin erken seçimin doğru bir tercih olabileceğine ilişkin görüşlerin hızla arttığını ve bunun karşılığının olup olmadığının en azından araştırılmasının doğru olacağını söylediği ifade edildi.

Ekonomide ve Avrupa Birliği ile olan ilişkilerde olumlu gelişmeler kaydedildiğini savunan yöneticilere göre ‘erken seçim’ ile iyi değerlendirilebilecek konulardan bir diğeri ise ‘Afrin’e dönük harekâtla toplumda oluşan hava’.

Ancak görüşmede bazı parti yöneticilerinin, Afrin’e dönük operasyonda yaşanacak gelişmelerin süreci parti aleyhine döndürebileceği konusunda uyarıda bulunduğu belirtildi.

Yine de görüşmede alınan kararla, erken seçim konusunda bir çalışma yürütüleceği ifade edildi.

Toplantıda ele alınan konulardan bir diğerinin ise “parti kongresinin sonbahar beklenmeden yapılması” olduğu bildirildi.

Habere göre yaz başında yapılmasına sıcak bakılan kongrenin ardından parti yönemi ve kabinenin yenilenmesine kesin gözüyle bakılıyor.