Ana SayfaGüncelDemirtaş’tan hapis cezası istemine tepki: ‘Adaletin geldiği nokta’

Demirtaş’tan hapis cezası istemine tepki: ‘Adaletin geldiği nokta’

HABER MERKEZİ – HDP’nin eski Eş Genel Başkanı Demirtaş, Milletvekili Sırrı Süreyya Önder ile birlikte yargılandıkları davada haklarında 5’er yıl hapis cezası istenmesine “Adaletin geldiği nokta” diyerek tepki gösterdi.

İstanbul’da 2013’te yapılan Newroz kutlaması sırasında yaptıkları konuşmalar nedeniyle başka bir dosyadan tutuklu olan Halkların Demokratik Partisi (HDP) önceki dönem Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ile HDP Ankara Milletvekili Sırrı Süreyya Önder hakkında “örgüt propagandası yapmak” iddiasıyla açılan davada iki isim hakkında 5 yıla hapis cezası istenmişti.

Selahattin Demirtaş, Twitter’daki hesabından konuya ilişkin bir paylaşımda bulundu.

Demirtaş’ın Twitter hesabından yapılan paylaşımda şu ifadeler kullanıldı:

“Pazartesi günü Silivri’de görülen ve 8 Haziran’a ertelenen davada savcının örgüt propagandası dediği şey, çözüm süreci döneminde, 2013 Newroz konuşmamızın polis raporunun sonuç kısmı. İşte bu konuşmaya “5 yıl ceza verelim” diyorlar. Adaletin geldiği nokta!”

Suç unsuru yapılan konuşma

Ayrıca bu mesajla birlikte İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nün Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı’na göndermiş olduğu polis fezlekesi de paylaşıldı.

Fezlekede suçlama konusu yapılan ifadeler de yer aldı:

“17.03.2013 tarihli Nevruz etkinliğinde konuşma yapan Selahattin Demirtaş’ın konuşmasında daha çok barış sürecine verilen destekten bahsederek, “Ama barış süreci barışın dili ve insanların ölmeyeceği, gençlerin birbirini öldürmeyeceği bir müzakere masasını da desteklemeye devam edeceğiz” şeklinde söylemleri kullandığı, yaşanan sürecin devam etmesi gerektiği, Türk ve Kürt halkının barış içerisinde birlikte yaşayabileceğini siyasetçilerin konuşarak çözüm üretebileceğini aktardığı tespit edilmiştir.

17,03-2013 tarihli Nevruz etkinliğinde konuşma yapan Sırrı Süreyya Önder konuşmasında yapılan mücadele neticesinde barış sürecine geçildiği, barış sürecinin sürdürülmesi gerektiğinden bahsettiği “Bundan sonra barış mücadelesini devam ettirmek için elimizden ne geliyorsa her türlü mücadeleyi omuz omuza yağacağız” şeklinde konuşma ile barış sürecine verilen desteği aktardığı Nevruzunuz kutlu olsun sözleri ile konuşmasını sonlandırdığı tespit edilmiştir.”


Demirtaş’tan 1 Mayıs mesajı