Ana SayfaGüncelErdoğan: Öğrencilerimiz de hep burs istiyor, niye krediye yanaşmıyorsunuz?

Erdoğan: Öğrencilerimiz de hep burs istiyor, niye krediye yanaşmıyorsunuz?

HABER MERKEZİ – Akademik Yıl Açılışı’nda konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, öğrencilerin burs almasına serzenişte bulundu, “Öğrencilerimiz de hep burs istiyor, niye krediye yanaşmıyorsunuz?” dedi.

Saray’da düzenlenen Yükseköğretim Akademik Yıl Açılış Töreni’nde konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, konuşmasında ‘paralel eğitim sistemleri’ne müsaade etmeyeceklerini söyledi, öğrencilere verilen burs ve kredilere değindi.

Erdoğan, “Öğrencilerimiz hep burs istiyorlar krediye pek yaklaşmıyorlar” dedi ve ekledi: “Niye yaklaşmıyorsunuz krediye?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, öğrenci kredileri için “İş bulduktan sonra bunlar faizsiz bir şeyle geri ödenecek olan adeta burstur” tanımında bulundu.

Öğrencilere ‘müjde’ de veren Erdoğan, “Önümüzdeki eğitim-öğretim yılı için kredi burs miktarını lisansta 500, yüksek lisansta 1000, doktorada 1500 liraya yükseltme kararı aldık” dedi.

‘Medya ile falan demokrasi olmaz’

Konuşmasında medyaya da değinen Erdoğan, “Medya ile falan demokrasi olmaz” diye savundu ve şöyle devam etti:

“Öyle güçlü demokrasi olur ki orada medya da güçlüdür. Bir siyasetçi de medyasından korkuyorsa onun da sağlıklı siyaset yapması mümkün değildir. Akademisyenlerimiz de kendi mecralarında ülkemizin doğrularını anlatarak bu mücadeleye katkı verebilir diye düşünüyorum. Sosyal medya dedikodularının yayıldığı bir ülke olarak bu dayanışmayı göstermeye mecburuz.”