Ana SayfaGüncelAyşen Gruda yaşamını yitirdi

Ayşen Gruda yaşamını yitirdi

HABER MERKEZİ – Sanatçı Ayşen Gruda, tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.

Tiyatro ve sinema sanatçısı Ayşen Gruda, 74 yaşında hayatını kaybetti.

Pankreas kanseri olan Gruda, bir ayı aşkın süredir Kağıthane Derindere Hastanesi’nde tedavi görüyordu.

Gruda’nın doktoru Dr. Ergün Kasapoğlu, sanatçının vefatı sonrası yaptığı açıklamada şunları ifade etti:

“Pankreas kanseri nedeniyle yaklaşık 1,5 yıldır hastanemizde dünyadaki en güncel tıbbı tedaviler ile takip edilen, Türk sinema ve tiyatrosunun duayen ismi Ayşen Gruda’yı kaybetmenin derin üzüntüsünü yaşıyoruz. Çocuğundan yaşlısına hayatımızın her anında; anılarımızın içerisinde yer bulan, yaptığı her işle adını tekrar tekrar gönlümüze yazdıran, sahnenin ‘Deli Kadın’ı hikayesini yeni dünyasında anlatmak üzere aramızdan ayrıldı.”

Ayşen Gruda’nın torunu Emre Gruda ise açıklamasında, “Benim anneannem, hepimizin annesi; aramızdan ayrıldı” ifadelerini kullandı.

Santçının cenazesi, Cuma günü öğle namazı sonrası Zincirlikuyu Camii’nde yapılacak töreninin ardından toprağa verilecek.

Ayşen Gruda kimdir?

Ayşen Gruda, 30 Kasım 1945’te İstanbul Yeşilköy’de dünyaya geldi.

Küçük yaşlardan itibaren oyunculuğa ilgi duyan Gruda, profesyonel anlamda bu mesleğe Tevfik Bilge’nin turne tiyatrosunda başladı.

İlk rolü 1962 yılında “Kongre Eğleniyor” adlı vodvilde küçük bir hizmetçi rolü idi. 1977 yılında 16 senelik tiyatro hayatından sonra televizyonda bir eğlence programı içinde yayınlanan skeçte canlandırdığı “Domates Güzeli Nahide Şerbet” karakterinden sonra herkes tarafından tanındı.

Kendisi gibi oyuncu olan Yılmaz Gruda ile evlenen sanatçının bu evlilikten Elvan adını verdiği bir kızı oldu.

Türkiye tiyatro ve sinema dünyasında hayat verdiği karakterlerle unutulmaz hale gelen Gruda, Mum Söndü”, “Deve Kuşu Kabare”, “Hababam Sınıfı Müzikali”, “Yedi Kocalı Hürmüz” gibi kabare ve müzikallerde yer aldı.

Tiyatronun yanı sıra da birçok televizyon programında skeçlerde ve dizilerde oyunculuk yaptı. Sinemada “Tosun Paşa”, “Süt Kardeşler”, “Şabanoğlu Şaban”, “Hababan Sınıfı”, “Neşeli Günler” gibi birçok klasikleşmiş Türkiye sineması örneklerinde oynadı.