Ana SayfaGüncelHamburg’da yaşayan Almanya vatandaşı gazeteciye “Erdoğan’a hakaret”ten soruşturma

Hamburg’da yaşayan Almanya vatandaşı gazeteciye “Erdoğan’a hakaret”ten soruşturma

HABER MERKEZİ – Hamburg’da yaşayan Almanya vatandaşı gazeteci Süheyla Kaplan hakkında Türkiye’de soruşturma başlatıldı. Kaplan, “Cumhurbaşkanına hakaret” ve “örgüt propagandası” iddialarıyla suçlanıyor.

Almanya’nın Hamburg kentinde yaşayan Almanya vatandaşı gazeteci Süheyla Kaplan hakkında sosyal medya paylaşımları ve yaptığı haberler nedeniyle Türkiye’de soruşturma başlatıldı.

Kaplan’ın soruşturmaya konu yapılan paylaşımları 2018 tarihli. Gazeteciye yöneltilen suçlamalar ise “Cumhurbaşkanına hakaret” ve “örgüt propagandası”.

DW Türkçe’ye konuşan Kaplan, hakkında soruşturma başlatıldığı haberinin polislerin Ankara’da yaşayan ailesinin eve gitmesiyle öğrendiğini belirterek, şunları söyledi:

“(Soruşturmayı) Aslında bekliyordum. Çünkü 2018 yılında özellikle 24 Haziran seçimleri öncesinde çok yoğun biçimde haberler yaptım, sosyal medyada paylaşımlarda bulundum. Bu paylaşımlarda özellikle seçimlerle ilgili yabancı basındaki haber ve yorumları paylaştım. Birçok troll, bu paylaşımlarımı Emniyet Müdürlüğü’ne ileterek beni şikayet etti. Yani hem TSK’nın Afrin harekatı, hem de 24 Haziran seçimleri öncesindeki paylaşımlar nedeniyle yoğun biçimde hedef gösterildim.”

Yurtdışında yaşadığının bilindiğini, istenilirse Hamburg Konsolosluğu’na başvurulabileceğini belirterek ilk olarak ailesine gidilmesini eleştiren Kaplan, Hamburg’da ifade vermesinin sağlanmasını talep ederek, bu isteğinin gerekçesini şöyle açıkladı:

“Türkiye’ye gitsem gözaltına alınabilirim, tutuklanabilirim. Hakkımda iddianame hazırlanıp hakim karşısına çıkmam ise aylar sürebilir. Bu da aylarca tutuklu kalmam anlamına gelebilir. Ben demokratik, yargının bağımsız olduğu bir ülkede bu süreci yaşayabilirim ama yargı Erdoğan’ın kontrolünde. Dolayısıyla yaşadığım Hamburg’da soruşturma kapsamında savcılığa ifade vermek istiyorum.”

Kaplan’ın avukatı Arkın Hürtaş da, müvekkilinin ifadesinin Hamburg’da alınmasını istediklerini kaydetti.

Gazeteci Süheyla Kaplan, bugüne dek Almanya’da Anadolu Ajansı, Oda Tv ve Artı Gerçek’te muhabir ve editör olarak çalıştı.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Fotoğraflarla: ODTÜ'de 'KYK yurdu' inşaatına karşı direniş
Sonraki Haber
Açlık grevlerini izleyen heyet: 'Bayram gerekçesi' ile tutukluların sevkleri yapılmıyor