Ana SayfaDünyaABD’de Trump’ın seçilmesine kadınlardan tepki

ABD’de Trump’ın seçilmesine kadınlardan tepki

HABER MERKEZİ – ABD’de Donald Trump’ın başkan seçilmesine bir tepki de kadınlardan geldi. Trump’ın başkan seçilmesine dair bir açık mektup kaleme alan Kadınların Rengi İnisiyatifi, ülkenin herkes için adalet ve özgürlük güvencesinden uzaklaştığını vurguladı.

ABD başkanlık seçimleri sonuçlandı ama Trump’ın başkan seçilmesine dair gelen tepkiler artarak devam ediyor.

Kadınların Rengi İnisiyatifi sonuçlara dair bir açık mektup yayımladı.

Mektupta, “Bugün ülkemizde mahşeri bir acı ve öfke hakim” ifadelerine yer veren kadınlar seçim sürecini ‘nefret dolu’ olarak nitelendirdi.

Mektupta şu ifadelere yer verildi:

Bu sabah hepimiz kararlılığımızı deklare etmek için bir araya geldik. Birçoğumuzun çocukları, ailesi ve sevdikleri var. Nefret dolu geçen bir seçim sürecinden sonra bugün ülkemizde herkes için adalet ve özgürlük sözüyle uzun ve zorlu yolculuğa başlayan yeni bir sayfa açıyoruz. Mücadelemiz ne bir seçimle başladı ne de bir seçimle bitecek.

Kadınlar, toplum temelli seçmen inşa etmeye köklü bir toplum ve aile bağlarıyla öncülük etmiştir. Kadın renklerinin, 2000 yılından beri seçme hakkı olan kadınların %74’ünü temsil ettiğini biliyoruz.

“Ülkemiz özgürlük ve adalet güvencesinden uzak”

Toplumun tüm kesimlerini ülke çağında özgürlükler için tartışmaya çağıran kadınlar, ülkenin ve kadının geleceğinin bu mücadeleye bağlı olduğunu belirtti.

Kadınların Rengi İnisiyatifi üyeleri mektupları şöyle:

Anketlerdeki ırksal, eşi benzeri görülmemiş toplumsal cinsiyet ayrımlarına rağmen 50 eyalet ve 100’den farklı kentte bir araya geldik. Kadınlar bu mücadeleye, bir kadının iş sahibi olması için değil siyahilerin, kadınların, göçmenlerin, LGBTQ bireylerin ve bu ülkede yaşayan her renkte farklı insanların yararına olduğunu anlıyoruz.

Bugün bu ülkenin herkes için adalet ve özgürlük güvencesi sözünden ne kadar uzak olduğunu hissedebiliyoruz. Ülkemiz bu dönemeçte kutuplaşmasına rağmen bu ülkenin bir çok insanına karşı sevgi besliyoruz. Hayal kırıklığı ve kalp kırıklığına rağmen geleceğe dair umudumuzu kararlılık temelinde sürdürüyoruz.

Kadınların rengi olarak bugün bize öncü olacak yeni bir yol inşa edeceğiz. Bu yola ancak birlikte olursak ulaşabiliriz ve size bu uzun yolculuğumuza katılmaya çağırıyoruz.

Mektuba dair ayrıntılı bilgiye ve imzacıların listesine buradan ulaşabilirsiniz.