Ana SayfaGüncelAvukatlar derneklerinin mühürlenmesini protesto etti

Avukatlar derneklerinin mühürlenmesini protesto etti

HABER MERKEZİ – ÖHD ve ÇHD üyesi avukatlar derneklerinin mühürlenmesini basın açıklamasıyla protesto etti. Avukatlar, “Mührünüzü tanımıyoruz” dedi.

İçişleri Bakanlığı kararıyla faaliyetleri durdurulan 370 dernek arasındaki Özgürlükçü Hukukçular Derneği (ÖHD) ve Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD) üyesi avukatlar derneklerinin kapatılmasını İstanbul Barosu önünde protesto etti.

Kapatma kararını İstanbul Barosu önünde “ÖHD susmadı sumayacak”, “ÇHD susmadı sumayacak” sloganlarıyla protesto eden avukatlar adına konuşan ÖHD İstanbul Şube Eş Başkanı Sinan Zincir, “Derneklerimizi kapatabilirsiniz, binalarımızı mühürleyebilirsiniz. Biz mücadelemizi adliyelerde, sokaklarda sürdüreceğiz” dedi.

Açıklamada konuşan ÇHD üyesi Meryem Anıl ise OHAL’le birlikte artan baskı ortamına dikkat çekerek, gazetelerin kapatılıp gazetecilerin tutuklandığını, HDP milletvekillerinin gözaltına alınıp tutuklandığını, KESK üyesi binlerce kamu emekçisinin görevden ihraç edildiğini hatırlattı.

Mühürler yok hükmündedir’

Anıl, “Derneklerimiz hakkında verilen faaliyet durdurma kararları ve dernek binalarımıza vurulan mühürler, bizler için birer onur belgesidir. Bizler, dün olduğu gibi bugün de, faşizme karşı işçi sınıfının, inkar, imha ve asimilasyon politikalarına karşı Kürt halkının, barınma hakkına ve doğasına sahip çıkanların, kadınların, kısacası halkın her kesiminin demokratik hak ve özgürlük mücadelesine omuz vermeye devam ediyoruz. OHAL’in ilan edildiği ilk günden bu yana yapılmış tüm yasalar, ilan edilen KHK’lar, yargı kararları gibi, derneklerimiz hakkında verilen faaliyet durdurma kararları da yok hükmündedir. Bizler, bu kararları tanımıyoruz. Derneklerimiz, açıktır, açık kalacak! Her zaman halklarımızın, ezilenlerin, emekçilerin, devrimcilerin savunmanlığını yapmaya devam edeceğiz” diye konuştu.