Ana SayfaGüncelKadıköy’de HDP’ye destek eyleminde 20 gözaltı

Kadıköy’de HDP’ye destek eyleminde 20 gözaltı

HABER MERKEZİ – Kadın örgütlerinin HDP eşbaşkanları ve milletvekillerinin tutuklanmasına karşı Kadıköy’de düzenlediği basın açıklamasına polis müdahale etti. Müdahalede bir çok kadın yaralanırken 20 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanları karakol önünde bekleyenler ise ırkçı sloganlar atan bir grubun saldırısına uğradı. Saldırgan grubun havaya ateş açtığı da belirtiliyor.

Kadın örgütleri, ‘İrademiz ve geleceğimiz için buradayız direniyoruz’ sloganıyla İskele Meydanı’nda bir araya gelen kadınlar HDP’li vekillerin serbest bırakılmasını istedi. Açıklamaya HDP İstanbul Milletvekili ve TBMM Başkanvekili Pervin Buldan, HDP İstanbul Milletvekili Hüda Kaya ve HDK Eş Sözcüsü Gülistan Koçyiğit de katıldı.

Eylem devam ederken polis kadınlardan eylemi sonlandırmasını istedi. Henüz açıklamalar sürerken polis kadınlara müdahale ederek gözaltı işlemi yapmaya başladı.

Polis gözaltı sırasında kadınlara şiddet uyguladı. Kadınlara uygulanan şiddete tepki gösteren yurttaşlar da gözaltına alındı.

Gözaltına alınanlar İskele Karakoluna götürüldü.

Gözaltındakilerin serbest bırakılması için kadınlar ve HDP’liler tarafından İskele Karakolu önünde bekleyişe geçti. Bu sırada ırkçı sloganlar atan bir grup karakol önünde bekleyenlere saldırdı. Saldırgan grubun saldırı sırasında havaya ateş açtığı öğrenildi.

Bu sırada karakolda bekleyen avukatlar da polis zoruyla dışarı çıkartıldı. Avukatların darp edildiği öğrenildi.