Ana SayfaGüncelKadınlar, cinsel istismar önergesine karşı Meclis önündeydi: ‘Önerge yok edilmeli’

Kadınlar, cinsel istismar önergesine karşı Meclis önündeydi: ‘Önerge yok edilmeli’

HABER MERKEZİ – Kadınlar, Ankara Kadın Platformunun çağrısıyla, gelen tepkiler üzerine komisyona geri çekilen cinsel istismar önergesine karşı Meclis önünde bir araya geldi. Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu Türkiye Temsilcisi Gülsüm Kav, burada yaptığı konuşmada “Biz Türkiye’nin tarihine utanç belgesi düşmüş olan bu çocuk istismarı ve tecavüzü yasallaştırılmak istenen yasanın tümüyle ortadan kaldırılmasını istiyoruz” dedi.

Ankara Kadın Platformu’nun çağrısıyla bir araya gelen çok sayıda kadın, cinsel istismar suçu işleyenlerin mağdurla evlenmesi halinde cezasının ertelenmesini öngören yasa tasarısına karşı Meclis önüne geldi.

Yüzlerce kadın Meclis önüne gelirken, kadınları polis ve TOMA’lar karşıladı.

Polisler Meclis girişi önüne barikat kurdu.

Bugün komisyona geri çekilen tasarıyı protesto etmek için buluşan kadınlar Meclis önünde basın açıklaması yaptı.

anakra-polis

‘Önerge yok edilmeli’

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu Türkiye Temsilcisi Gülsüm Kav:

Biz Türkiye’nin tarihine utanç belgesi düşmüş olan bu çocuk istismarı ve tecavüzü yasallaştırılmak istenen yasanın tümüyle ortadan kaldırılmasını istiyoruz. Bu sabah bir haber aldık komisyona geri çekilmiş. Ancak komisyonda geri çekilmesini de bu önergenin yok edilmesi gerektiğini düşünüyoruz.

Ankara Kadın Platformu’ndan Yurdagül Çapat:

Cinsel istismarı aklayan, tecavüzü meşrulaştıran bu geçici yasa maddesinin geri çekilmesi için, OHAL bahanesi ile tecavüzcülerin salıverilmesine izin vermeyeceğiz.

CHP Kadın Kolları Başkanı Fatma Köse:

Bizler iktidarı samimi olmaya çağırıyoruz. Yasalar ahlak ve toplum yasalarına aykırı olmaz. Aile ve Sosyal politikalar bakanı ve AKP’nin tüm kadın vekil ve yöneticilerine sesleniyoruz siz neredesiniz? Biz buradayız.