Ana SayfaGüncelElini kolunu sallayarak İncirlik Üssü’ne girdi: ‘Yattım pusuya, kapıyı itip girdim’

Elini kolunu sallayarak İncirlik Üssü’ne girdi: ‘Yattım pusuya, kapıyı itip girdim’

HABER MERKEZİ – Bir kişi, Adana’da bulunan İncirlik Hava Üssü’ne girerek ünlülerle fotoğraf çektirip sosyal medyada paylaştı. Şahsın Üsse girdiği anda ABD Genelkurmay Başkanı ve üst rütbeli askerler de oradaydı. Bu güvenlik zafiyetinin ardından ABD yetkilileri konuyla ilgili soruşturma başlattı.

Amerikan askerleri ile ailelerine eğlence ve bakım hizmetleri sunan bir kuruluş olan United Service Organizations Inc. (USO Show) kapsamında Hollywood oyuncuları Chris Evans ve Scarlett Johansson’ın da aralarında bulunduğu bazı ünlü isimler Adana’da bulunan İncirlik Üssü’nü ziyaret etti.

İncirlik’te sadece Hollywood yıldızları değil ABD Genelkurmay Başkanı Joseph Dumford da vardı.

Ancak Adanalı olduğu söylenen bir kişi, özellikle 15 Temmuz darbe girişiminin ardından güvenliğin hat safhada olduğu İncirlik Üssü’ne ‘elini kolunu sallayarak’ girdi.

Şahsın tüm güvenlik önlemlerini aşıp sadece belirli sayıda üst rütbeli askerlerin alındığı aprondaki etkinliğe bile nasıl katıldığı dünya çapında gündem oldu.

“Kapıyı ittirdim, girdim”

İncirlik’e giren şahıs, sosyal medya hesabından “Üsse bir yolunu bulup girdim” derken, şunları anlattı:

Scarlett için sınırları zorladım, riske girdim. Ama içeride yoğun güvenlik vardı. FBI, CIA ve özel korumalar bile gelmişti. Hatta Amerikan genelkurmay başkanı bile vardı.

Neyse Scarlett ve ekibinin akşam 7’de yemekhaneye geleceğini öğrendim, yattım pusuya… Bu arada etrafım hep yabancı asker falan dolu… Ben ise kafamda şapka ve sivil… Çevredeki tek sivil benim inanılmaz dikkat çekiyorum.

Etraf sessizleşti, millet içeri girdi dışarıda sadece takım elbiseli, kulaklıklı 3 tane koruma var. İçeride ünlüler yemek yiyor, fotolar çekiliyor. Gaza geldim içeri girmeye karar verdim. Bu arada içeride hep kamuflajlı komutanlar askerler. Baktım kapıdaki takım elbiseli korumalar beni sallamadı, elimle ittim kapıyı girdim. Ve içerideydim, inanılmaz.

ABD soruşturma başlattı

ABD Genelkurmay Başkanı Joseph Dumford’u da ağırlayan İncirlik Üssü’ne şahsın nasıl girdiği ve tüm güvenlik önlemlerini aşıp sadece belirli sayıda üst rütbeli askerlerin alındığı etkinliğe nasıl dahil olduğu bilinmiyor.

Ancak bu güvenlik zafiyetinin ardından ABD yetkilileri konuyla ilgili soruşturma başlattı.