Ana SayfaGüncelİstanbul’da bombalı saldırılar: 30’u polis 38 kişi yaşamını yitirdi, 155 yaralı

İstanbul’da bombalı saldırılar: 30’u polis 38 kişi yaşamını yitirdi, 155 yaralı

HABER MERKEZİ – İstanbul Beşiktaş Vodafone Arena Stadı yakınlarında dün gece yaşanan iki ayrı bombalı saldırıda 30’u polis 38 kişi yaşamını yitirdi, 136 kişi de yaralandı. İstanbul Valiliği, yaralıların son durumuna ilişkin, 19’u yoğun bakımda, 155 yaralının hastanelerde tedavi gördüğünü açıkladı.

İstanbul’da Beşiktaş Vodafone Arena Stadı yakınlarında Beşiktaş-Bursaspor karşılaşmasının ardından iki ayrı patlama yaşandı. Maçta görev yapan polisleri taşıyan araçlara yapıldığı belirtilen saldırılarda 30’u polis 38 kişi yaşamını yitirdi, 155 kişi de yaralandı.

Saldırılarla ilgili Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş ve bakanlar sabah 4.30’da açıklamalar yaptı.

Kurtulmuş, İstanbul Polis Eğitim Merkezi’nde yapılan açıklamada saldırıların saat 22.29’da çevik kuvveti hedef aldığını, ilkinde Beleştepe’den geçen bir aracın ve 45 saniye sonra Maçka Parkı’nda durdurulan bir kişinin kendini patlatması ile iki saldırı yaşandığını söyledi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ise Bursaspor taraftarının tahliyesinden sonra bir aracın patlatıldığını, 45 saniye sonra da bağlantılı olduğu düşünülen bir başka canlı bombanın kendisini patlattığını söyledi.

Soylu, 30’u polis, 7’si sivil olmak üzere 38 can kaybı olduğunu açıkladı. Bakan, yaşamını yitirenlerden 1’inin kimliği ise tespit edilemediğini belirtti.

İçişleri Bakanı, 14’ü yoğun bakımda 136 yaralının da tedavi gördüğünü açıkladı.

13 gözaltı

Soylu saldırıyla ilgili soruşturma sonucunda da 13 kişinin gözaltına alındığını açıkladı.

3 ağır yaralı

Sağlık Bakanı Recep Akdağ da 155 yaralıdan 19’unun yoğun bakımda tedavi edildiğini söyledi.

19’u yoğun bakımda 155 yaralı

İstanbul Valiliği, yaralıların son durumuna ilişkin açıklama yaptı. Açıklamada 19’u yoğun bakımda olmak üzere 155 yaralının olduğu belirtildi.

Yas ilan edildi

Saldırılar nedeniyle bir günlük yas ilan edildi.

Başbakan Binali Yıldırım imzasıyla bakanlıklara iletilmek üzere gönderilen yazıda, İstanbul’daki saldırılar nedeniyle ülkede 1 gün süreyle yas ilan edilmesi ve bütün bayrakların yarıya çekilmesi talimatı verildi.

Saldırıyı TAK üstlendi

BBC Türkçe’nin haberine göre TAK (Kürdistan Özgürlük Şahinleri) İstanbul’da 38 kişinin yaşamını yitirdiği saldırıyı üstlendiğini duyurdu.

TAK sitesinde yayımlanan açıklamada, saldırıda iki üyelerinin yaşamını yitirdiği de belirtildi.

  İstanbul’da bombalı saldırı: Yaşamını yitirenler ve yaralılar var