Ana SayfaGüncelKılıçdaroğlu: ‘Evet’in gerekçesini üretemedikleri için ‘Hayır’ diyenlere bel altı vuruyorlar

Kılıçdaroğlu: ‘Evet’in gerekçesini üretemedikleri için ‘Hayır’ diyenlere bel altı vuruyorlar

HABER MERKEZİ – CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Başbakan Binali Yıldırım’ın anayasa değişikliği referandumuna ilişkin “Buna terör örgütleri ‘Hayır’ diyor, o zaman biz ‘evet’ diyeceğiz” açıklamasına tepki gösterdi. AKP’nin ‘Evet’in gerekçesini üretemediği için bu söylemi kullandığını belirten Kılçdaroğlu, “Ellerinde hiçbir gerekçe yok o nedenle yaptıkları tek şey bel altı vurmak” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, anayasa değişikliği referandumuna ilişkin CHP’ye “PKK ‘hayır’ diyor, onun için ‘evet’ diyoruz. FETÖ ‘hayır’ diyor, onun için ‘evet’ diyoruz. HDP ‘hayır’ diyor, onun için ‘evet’ diyoruz” ifadeleriyle seslenen Başbakan Binali Yıldırım’ı eleştirdi.

Kılıçdaroğlu iktidarın ‘Evet’in gerekçelerini üretemediği için böylesi söylemler kullandığını söyledi.

BirGün’den Ece Zereycan’a konuşan Kılıçdaroğlu’nun değerlendirmelerinden bazı bölümler şöyle:

Biz; nasıl, niçin ve hangi gerekçelerle vatandaşın ‘hayır’ demesi gerektiğini anlatıyorsak, onlar da çıkıp aksi tezi savunsunlar. Ama vatandaşa bu Anayasa değişikliğine ‘Evet’ demenin gerekçelerini üretemiyorlar. Çünkü hiçbir gerekçe yok ellerinde. O nedenle yaptıkları tek şey var bel altı vuruş. “Buna terör örgütleri ‘Hayır’ diyor, CHP de ‘Hayır’ diyor o zaman biz ‘Evet’ diyeceğiz” diyorlar. Bu kadar saçma bir şey olamaz. Bu şu anlama geliyor; ‘Hayır’ diyen herkes; diyelim ki yüzde 55 – yüzde 60 hayır çıkarsa, nüfusun yüzde 60’lık kısmı teröre destek veriyor olmuş olacak. Bu kadar saçma bir şey olamaz. Bu aslında bir paniğin, korkunun getirdiği bir süreç, refleks. ‘Hayır’ çıkmasından korkuyorlar ve bu nedenle saçmalıyorlar. Ama istedikleri kadar korksunlar, kesinlikle ‘hayır’ çıkacak.

Şu anda medyanın yüzde 90’ının hükümet kontrol ediyor. Referandum sürecinde de anayasa değişikliğine neden ‘Hayır’ denmesi gerekiyor, bunu ifade etmenin bütün kanallarını tıkamak istiyorlar. Adil bir referandum yapılmasının önüne yeni engeller getiriyorlar. YSK’nin elinden bu yetkileri alıyorlar, bir KHK ile özel radyolar, televizyonlar istedikleri gibi yayın yapacaklar ve bunlara RTÜK ceza kesemeyecek. Bir TRT kalıyor ki TRT’ye ceza kesseler ne olur kesmeseler ne olur, zaten TRT tamamen hükümetin kontrolü altında. Kartacalı Hannibal’ın ünlü bir sözü vardır. “Ya yeni bir yol bulacağız, ya yeni bir yol yapacağız” der Hannibal. Bu söz hiçbir şekilde umutsuz olunmaması gerektiğinin ifadelerinden biridir.