Ana SayfaGüncelDiyarbakır’da öldürülen gencin kimliği netleşti, aile Valiliğin açıklamasını yalanladı

Diyarbakır’da öldürülen gencin kimliği netleşti, aile Valiliğin açıklamasını yalanladı

HABER MERKEZİ – Diyarbakır Newrozu’nun düzenlendiği alana elinde bıçakla girmek istediği belirtilen ve bu sırada polis tarafından açılan ateşle öldürülen gencin İnönü Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Müzik Bölümü öğrencisi Kemal Kurkut olduğu öğrenildi.

Diyarbakır’da dün yapılan Newroz etkinliği için alana girerken “canlı bomba şüphesiyle” polis tarafından öldürülen yarı çıplak gencin kimliği ortaya çıktı.

Öldürülen gencin aslen Adıyaman doğumlu üniversite öğrencisi Kemal Kurkut olduğu öğrenildi.

İnönü Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Müzik Bölümü öğrencisi olduğu öğrenilen ve Malatya’da ikamet eden Kurkut’un cenazesi defnedilmek üzere aile tarafından Malatya Adli Tıp Kurumu’ndan teslim alındı.

Kurkut’un cenazesi bugün Malatya Batalgazi ilçesinde defnedilecek.

Aile ‘canlı bomba’ iddiasını yalanladı

Diyarbakır’da dün düzenlenen Newroz kutlamasına elinde bıçakla girmek isteyen üniversite öğrencisi Kemal Kurkut kontrol noktasında polis tarafından açılan ateşle öldürülmüştü.

Diyarbakır Valiliği olayın ardından “’Çantamda bomba var hepinizi öldüreceğim’ diyerek elindeki bıçakla alana koştuğu için canlı bomba olma ihtimali değerlendirildiğinden müdahale edilmiştir” açıklamasını yapmıştı.

dihaber’in ulaştığı Kurkut ailesi ise Diyarbakır Valiliği’nin yaptığı açıklamayı yalandı. Aile, çocuklarının Newroz kutlaması için Diyarbakır’a gittiğini söyledi.

Kurkut’un son paylaşımı

Öte yandan Malatya’da oturan üniversite öğrencisi Kemal Kurkut’un ‘@kemal93614231’ isimli twitter hesabından paylaştığı son mesaj da dikkat çekiyor.

Kemal Kurkut, bir arkadaşının, 2 Ağustos 2016’da paylaştığı, “6 milyonu yok saynca bizi yok etmş olmyorsunz. Satılmş medya. Zift medyası. Yandaş medya. Lağım Çukuru #KalleşMedyanınHDPsansürü var” tweet’ini de retweetledi.

Ayrıca Kemal Kurkut’un vurulma anına ilişkin görüntüler dihaber’den Abdurrahman Gök’ün objektifine yansımıştı.

  Diyarbakır Valiliği ‘canlı bomba ihtimali vardı’ demişti: Yarı çıplak haldeyken vurulmuş