Ana SayfaGüncelEdirne Cezaevi’ndeki açlık grevi sonuçlandı; Demirtaş’tan çağrı

Edirne Cezaevi’ndeki açlık grevi sonuçlandı; Demirtaş’tan çağrı

HABER MERKEZİ – 35 gündür süresiz-dönüşümsüz açlık grevinin sürdüğü Edirne F Tipi Cezaevi’nde “sorunların çözümü için ortaya konulan karşılıklı iyi niyet taahhütleri çerçevesinde” eylemin sona erdirildiği duyuruldu. Konuya ilişkin mesaj paylaşan HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş, “Edirne Cezaevi gibi diğer cezaevleri için de açlık grevleri tümden sonuçlanıncaya kadar kamuoyunu duyarlı olmaya davet ediyoruz” dedi.

Edirne F Tipi Cezaevi’nde tutuklu bulunan Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ve Hakkari Milletvekili Abdullah Zeydan’ın bugün açlık grevine katılmalarının ardından, Edirne Cezaevi’nde devam eden açlık grevinin sona erdiği duyuruldu.

HDP tarafından yapılan açıklamada, “sorunların çözümü için ortaya konulan karşılıklı iyi niyet taahhütleri çerçevesinde” açlık grevinin sona erdirildiği belirtildi.

Edirne Cezaevi’nde açlık grevindeki tutuklu ve hükümlüler de bir mesajla eylemin sona erdirildiğini ifade etti:

Cezaevi İdaresi’nin, HDP’li vekillerimiz, Özgürlükçü Hukukçular Platformu, TOHAV, İHD yetkilileri ve son olarak da bizimle yapılan görüşmeler sonucunda diyalog kanalları açılmış; Cezaevi İdaresi var olan sorunları çözeceğinin sözünü vermiştir.

Bunun sonucu olarak 31.03.2017 tarihi itibariyle, 25 Şubat’tan beri sürdürdüğümüz süresiz dönüşümsüz açlık grevi eylemini sonuçlandırmış bulunmaktayız. Katkısı geçen tüm arkadaşlara teşekkür ediyoruz.

Demirtaş: Açlık grevleri tümden sonuçlanıncaya kadar kamuoyu duyarlı olmalı

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın kamuoyuna gönderdiği mesaj ise şöyle:

Edirne F Tipi Ceza İnfaz Kurumu’nda 25 Şubat 2017 tarihinden beri devam eden açlık grevinin, cezaevi yönetimi ile kurulan diyalog ve sorunların çözümü için ortaya konulan karşılıklı iyi niyet taahhütleri çerçevesinde sonuçlandırılmış olmasından memnuniyet duyuyoruz.

Açlık grevlerinin devam ettiği diğer cezaevi müdürleri başta olmak üzere, Cezaevleri Genel Müdürü’nü ve Adalet Bakanı’nı açlık grevini devam ettiren mahkumlarla diyalog içerisinde sorunların çözümü için inisiyatif almaya, tutsakları da diyalog zemini çerçevesinde açlık grevlerini bitirebilmek için sorumluluk almaya davet ediyoruz.

Edirne Cezaevi gibi diğer cezaevleri için de açlık grevleri tümden sonuçlanıncaya kadar kamuoyunu duyarlı olmaya davet ediyor, büyük katkı sunan hukuk ve insan hakları kurumları ile avukatlarımıza teşekkür ediyoruz. Desteklerini esirgemeyen tüm halkımıza şükranlarımızı sunuyoruz.

Şakran’da açlık grevi 45. günü geride bırakıyor

Öte yandan Şakran ve Sincan cezaevleri başta olmak üzere süresiz-dönüşümsüz açlık grevleri devam ediyor.

Şakran Cezaevi’nde açlık grevindeki 45’inci günü geride kalırken, eylemdeki tutuklu ve hükümlülerin sağlık durumları kritik duruma gelmiş bulunuyor.

Açlık grevindekilerin temel talepleri ise şöyle:

  • PKK lideri Abdullah Öcalan ve yanındaki tutuklular üzerindeki tecridin kaldırılması, müzakere koşullarının sağlanması.
  • Cezaevlerinde yaşanan hak ihlalleri uygulamalarından vazgeçilmesi.
  • Köylere yönelik yıkım uygulamasına son verilmesi.