Ana SayfaGüncelFEMEN ‘Zulmün Anatomisi’ni yazdı: Dinlerin kadınlarla sorunu var

FEMEN ‘Zulmün Anatomisi’ni yazdı: Dinlerin kadınlarla sorunu var

HABER MERKEZİ – FEMEN’in iki aktivisti kaleme aldığı ‘Zulmün Anatomisi’ kitabıyla farklı dinlere mensup kadınların maruz bırakıldıkları şiddeti mercek altına alıyor. Kadınlar kitapta erkek şiddetinin, hangi organlara yönelik olduğunu anlatıyor.

Evrensel feminist hareketi FEMEN’in iki aktivisti Inna Shevchenko ve Pauline Hillier’in kaleme aldığı ‘Zulmün Anatomisi’ geçtiğimiz hafta Fransa’da yayımlandı.

Seuil Yayınevi etiketiyle basılan kitapta dünyanın çeşitli bölgelerinde farklı dinlere mensup kadınlar, maruz kaldıkları şiddeti paylaşıyor.

Kadınlar erkek şiddetinin vücutlarının hangi organlarına yönelik olduğunu anlatıyor.

7 organ üzerinden 7 bölümden oluşan kitabın son bölümü ise ‘Bir teşhis ve Çareler’ başlığını taşıyor.

“Dinlerin kadınlarla ciddi bir sorunu var”

Kitabın yazarlarından Hillier, “Kadın erkek, dindar dinsiz, FEMEN ya da FEMEN olmayanlar… herkes hemfikir: Dinlerin kadınlarla ciddi bir sorunu var” diye konuştu.

“Dinin en çok saldırdığı organ, kafa” diyen Hillier bunun nedenini şöyle açıklıyor.:

Çünkü kafamız, aklımız sayesinde biz kendimizi bağımsız bir insan, bir kişilik olarak tanımlayabiliriz. Yani öyle sadece kadın olarak, anne olarak, eş olarak, kızkardeş ya da abla olarak değil. Aklımız sayesinde öğrenebiliriz, yaratabiliriz, evrimleşebiliriz, yani sadece dua ve kural ezberlemeyiz. Dinler, cinsiyetçi fikirlerini afişe etmek için, siyasi bayraklarını kafalarımıza çakmaya çalışır.


Siyasi mizah gazetesi Charlie Hebdo tarafından Hillier ve Shevchenko ile yapılan röportajın özetini Artı Gerçek‘ten okuyabilirsiniz.