Ana SayfaGüncelValilik ‘ölçümleyerek’ sonuca vardı: Maltepe’deki mitinge milyonlar değil 175.000 kişi katılmış

Valilik ‘ölçümleyerek’ sonuca vardı: Maltepe’deki mitinge milyonlar değil 175.000 kişi katılmış

HABER MERKEZİ – Maltepe’deki ‘Adalet Mitingi’ne kaç kişinin katıldığı ile ilgili tartışmalara İstanbul Valiliği de ‘ortak oldu’. Miting alanının yüzölçümü üzerinden bir ‘sonuca’ varıldığını belirten Valilik, “Yapılan inceleme ve ölçümleme sonucunda; katılımcı sayısının yaklaşık 175 bin olduğu sonucuna varılmıştır” dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan 2015 yılında yaptığı açıklamada Maltepe için ‘2 milyon kişi alıyor’ demişti. CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel ise ‘Adalet Mitingi’nde alanda 1 milyon 600 bin kişinin olduğunu söylüyor.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu öncülüğünde Ankara’dan başlatılan ‘Adalet Yürüyüşü’ dün İstanbul Maltepe’de yapılan ‘Adalet Mitingi’ ile sonlandırdı.

Mitingle beraber başlayan ve hala süren tartışmalardan biri de katılım konusu.

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel miting alanında 1 milyon 600 bin kişinin olduğunu açıklamıştı.

Valilik ‘ölçümleme’ yaptı

Konuyla ilgili olarak İstanbul Valiliği ise Twitter’dan gece vakti bir duyuru yaptı.

Valilik duyurusunda Maltepe’deki miting alanının yüzölçümü üzerinden bir ‘sonuca’ varıldığı ifade edildi.

Valilik duyurusu şöyle:

09.07.2017 tarihinde ilimiz Maltepe ilçesindeki miting alanında Cumhuriyet Halk Partisi tarafından düzenlenen mitingin katılımcı sayısı ile ilgili çeşitli basın yayın organlarında İstanbul Emniyet Müdürlüğü kaynak gösterilerek bazı değerlendirmelerde bulunulmuştur.

Miting alanında yüzölçümü dikkate alınarak yapılan inceleme ve ölçümleme sonucunda; katılımcı sayısının yaklaşık 175.000 olduğu sonucuna varılmıştır. Kamuoyunun bilgisine saygıyla arz olunur.

Erdoğan ‘Maltepe 2 milyon insanı alabiliyor’ demişti

Sayılara ilişkin tartışmalar sürerken Ahmet Davutoğlu’nun başbakanlığı döneminde aynı alanda yapılan bir mitingin rakamları da paylaşıldı.

Hükümete yakın medyaya göre o mitinge 2 milyon kişi katılmıştı.

Yine AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 2015 yılında Taksim meydanın miting alanı olmadığını savunarak işaret ettiği yerlerden biri de Maltepe’deki alandı.

Erdoğan o konuşmasında “Bir Yenikapı var. 1.5 milyon insanı alabiliyor. Bir Maltepe var. 2 milyon insanı alabiliyor” demişti.