Ana SayfaGüncelGazeteci Nedim Oruç beraat etti

Gazeteci Nedim Oruç beraat etti

HABER MERKEZİ – Silopi’de sokağa çıkma yasakları sırasında yaptığı haberlerden dolayı tutuklanan gazeteci Nedim Oruç, yargılandığı davanın dördüncü duruşmasında beraat etti.

Şırnak’ın Silopi ilçesinde sokağa çıkma yasağı sırasında gözaltına alınarak tutuklanan kapatılan Dicle Haber Ajansı (DİHA) muhabiri Nedim Oruç’un yargılandığı davanın dördüncü duruşması görüldü.

Haberleri gerekçe gösterilerek “Örgüt propagandası yapmak”, “Örgüte üye olmamakla birlikte örgüt adına suç işlemek” ve “Suçu bildirmemek” iddiasıyla 5 ay tutuklu kalan Oruç, Cizre 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada hazır bulundu.

Oruç’un avukatları ve arkadaşları da duruşmaya katıldı.

dihaber’de yer alan habere göre mahkeme heyeti ilk olarak gizli tanık beyanlarına bu zamana kadar ulaşılamadığı, gizli tanığın beyanlarının yargılamaya bir etkisi olmayacağı kanaatine varılarak buna ilişkin karardan dönülmesine karar verdi.

Daha sonra söz verilen gazeteci Nedim Oruç, bir önceki duruşmada verdiği ifadeyi tekrar ederek yaptığı tüm faaliyetlerin gazetecilik faaliyeti olduğunu söyledi.

Mütalaasını veren savcı ise üzerine atılı suç unsurlarının oluşmamasından dolayı Oruç’un beraatına karar verilmesini talep etti.

Kararını açıklayan mahkeme heyeti, Oruç’un suçları işlediğinin sabit olmaması nedeniyle beraatına karar verdi.

Nedim Oruç işkenceyle gözaltına alınmıştı

Nedim Oruç 5 Ocak 2016 tarihinde Silopi’nin Şehit Harun Mahallesi’nde yer alan bulunduğu evden diğer mahalle sakinleri ile birlikte silah zoru ile çıkarılarak Yenişehir Mahallesi Kapalı Spor Salonu’na götürülmüştü.

Görgü tanıklarının anlatımına göre Oruç, burada işkence edildikten sonra kuzeni Emine Güleç ile birlikte zırhlı bir araca bindirilerek kaçırılmıştı.

Silopi Polis Müdürlüğü, Oruç’un gözaltına alınmasına ilişkin bilgi vermekten kaçınmıştı.

Oruç’un işkence edilerek kaçırıldığına ilişkin oluşan yoğun kamuoyu baskısı sonrası Silopi Polis Müdürlüğü Oruç’un gözaltına alındığını kabul etmek zorunda kalmıştı.