Ana SayfaGüncelHDP eş genel başkanlarından mesaj: ‘Bir sel gibi özgürlüğe akıyorsunuz’

HDP eş genel başkanlarından mesaj: ‘Bir sel gibi özgürlüğe akıyorsunuz’

HABER MERKEZİ – HDP eş genel başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ ile DBP Eş Genel Başkanı Sebahat Tuncel, HDK’nin referandum şölenine ‘mutlaka kazanacağız’ ortak vurgusuyla birer mesaj gönderdi. Demirtaş, mesajında “Emeğinizle, cesaretinizle, dayanışmanızla bütün korku duvarlarını yıkıp, bir sel gibi özgürlüğe akıyorsunuz. Buradaki hücremizden de bunu duyuyor, hissediyoruz” ifadelerini kullandı.

Halkların Demokratik Kongresi’nin (HDK), referandum çalışmaları kapsamında İstanbul Bostancı Kültür Merkez’inde şölen gerçekleştirdi.

Binlerce kişinin katıldığı etkinlikte salona “Hayır kazanacak kadınlar kazanacak”, “‘Hayır’ gençlik kazanacak”, “Bütün dillerin, bütün inançların ve bütün kültürlerin özgürlüğü için ‘Hayır’”, “Yeryüzüne sahip çıkmak için, özgür bir yarın için ‘Hayır’”, “Memleket şirket başkan patron olacak” yazılı pankartlar asıldı.

Şölene katılanlar Kürtçe, Türkçe, Ermenice ve diğer dillerde “Hayır” yazan dövizler taşıdı.

Yapılan konuşmaların ardından şölende, Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanları Figen Yüksekdağ ve Selahattin Demirtaş ile Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanı Sebahat Tuncel’in mesajları okundu.

Yüksekdağ, Demirtaş ve Tuncel’in mesajları şöyle:

Yüksekdağ: Yanımızdasınız…

Sevgili Dostlar,

Faşizmin tüm engellemelerine rağmen ‘Hayır’ı örgütlemeye ve büyütmeye devam edişinizi hayranlıkla takip ediyoruz. Taş duvarlar bedenlerimizi ayrı koysa da, kalplerimizin bir atmasına, umut, direnç ve neşemizin yan yana olmasına engel değil. Yanınızdayım, yanımızdasınız… Biz özgürüz aslında. Asıl tutsak olanlar, faşist iktidarlarının temelleri zangır zangır titreyen egemenlerdir.

Bu dayanışma gecesinde, onların korkusunun, bizim ise neşemizin daha da büyüyeceğine olan inancımla hepinizi sevgiyle kucaklıyorum.

Mutlaka kazanacağız.

Demirtaş: Bir sel gibi özgürlüğe akıyorsunuz

Değerli dostlar;

Bu ‘Hayır’lı gecede fizikken aranızda değilim ama bütün yüreğimle yanınızda olduğumu bilmenizi isterim. Emeğinizle, cesaretinizle, dayanışmanızla bütün korku duvarlarını yıkıp, bir sel gibi özgürlüğe akıyorsunuz. Buradaki hücremizden de bunu duyuyor, hissediyoruz.

Dayanışma gecesine destek olan bütün sanatçı arkadaşlarıma ve katılım sağlayan bütün dostlara yürek dolusu selam ve sevgilerimi iletiyorum.

Mutlaka kazanacağız.

Tuncel: ‘Hayır’ demek yeni bir başlangıç için oldukça önemli

Halkların, inançların, kadınların, eşitlik ve özgürlük mücadelesinde büyük görev ve sorumluluk yüklenen kadınlar, hepinizi saygıyla sevgiyle selamlıyor, mücadelenizde mücadelemizde başarılar diliyorum. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü ve Newroz kadınların, halklarımızın özgürlükte ısrarcı olduğunu ve faşizme karşı direniş çizgisinden bir milim bile geri adım atmadığını göstermiş oldu. Faşizan uygulamalara, OHAL’e, savaşa, zulme karşı çıkan halklarımızın ve kadınlarımızın bu iradesi halklarımızın özgürlük mücadelesinin mutlaka başarı ile sonuçlanacağının göstergesidir. Bir kez daha ortaya çıkan bu iradeyi selamlıyorum. Şimdi ortaya çıkan bu iradeyi referandumda sandığa taşıma ve faşizme dur demek için bir şans daha var elimizde. Bize dayatılan zulüm düzenine, tekçi, cinsiyetçi, milliyetçi ve dinci rejime dur demek elimizde. ‘Hayır’ demek yeni bir başlangıç için oldukça önemli.

Bitirirken AKP zulüm politikalarının cezaevlerinde devam ettiğini hepimiz biliyoruz. Bu bağlamda cezaevlerindeki direnişe de sessiz kalmamak, ses vermek, dışarıdaki direnişle içeridekini buluşturmanın zamanı. Bizler 47 günü aşan ve kritik aşamaya gelen süresiz- dönüşümsüz açlık grevi taleplerinin karşılanması için açlık grevine girmiş bulunmaktayız. Tüm kadınların, halkımızı, demokratik kamuoyunu, insanları örgütleri bu konuda duyarlı olmaya davet ediyoruz. Silivri Zindanı’ndan tüm yoldaşları, dostlarımız mutlaka kazanacağız şiarıyla saygı ve sevgiyle selamlıyorum.

Mesajlarının okunduğu etkinlik, konserle sona erdi.


* Bu haber Gazete Şûjin ve dihaber’den derlenmiştir.
Previous post
CHP'li Erdem'den referandum tahmini: Hakkari'de yüzde 90 oranında 'Hayır' çıkacak
Next post
Önder '7 Haziran'a işaret ederek 'Evet'in akıbetini açıkladı